Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

John Carter (2012)

2012.03.11. 17:00 Dr.Jones

Kereken száz évvel ezelőtt egy Edgar Rice Burroughs nevű rendőr tollat ragadott, hogy páratlan gazdagságú fantáziáját és az amerikai hadseregben szerzett tapasztalatait összegyúrva, a mesélni akarás alkotói attitűdjének csillapíthatatlan éhségével zúdítsa papírra egy John Carter nevű virginiai katona lélegzetelállító kalandjait a Mars bolygó halott tengereinek fenekén. Az eredetileg folytatásos formában, később azonban önálló regényként, A Mars hercegnője címen is megjelent műve bár közel sem volt tökéletes, mégis elemi erővel csapódott be a tudományos fantasztikum világába, olyan mélyre ható gyökeret verve a sci-fi irodalom berkeiben, mely nemcsak írók tömkelegét motiválta, de a filmiparra is ösztönzőleg hatott - és hat is mind a mai napig -, ékes bizonyítéka ennek többek közt a tagadhatatlanul Burroughs ötleteiből táplálkozó Avatar, vagy akár a Star Wars univerzuma.

Végképp ideje volt tehát, hogy ez a jelentős múltra visszatekintő, végtelenül szuggesztív história megelevenedjen a filmszínházak vásznain; a Disney giga-költségvetésű szuperprodukciójaként napvilágot látott mozi pedig egy szemkápráztatóan látványos, szédítően izgalmas, és ha nem is meghatározóan impulzív, de veszettül szórakoztató, igazi régi vágású kaland-sci-fi lett, ami méltó Burroughs klasszikusához.

7 komment

Címkék: fantasy filmkritika kaland sci fi 8/10

Az erő krónikája / Chronicle (2012)

2012.03.10. 21:41 Gevin

A film legjobb gondolata, félretéve mindenféle found footage-t, kézi kamerát, és áldokus stílust, az, hogy a természetfeletti erőt ezúttal olyan valakinek a kezébe adja, aki minden tekintetben úgy tűnik, hogy jogosult rá. Illetve esetünkben ugye három srácról beszélünk, de középpontban mégiscsak a Magneto-effektussal küzdő Andrew áll. Kívülálló ugyan, és megvannak a saját nézetei, elképzelései, de alapvetően tiszta-lelkű, becsületes és nem hajtja mélyen belül az elemi gonosz. Legalábbis kezdetben. Aztán, ahogy a sodródó események áldozatává válik, úgy duzzad benne az egyre féktelenebbé váló harag és a düh.

2 komment

Címkék: akció filmkritika sci fi 7/10 8/10

On the road - előzetes

2012.03.10. 13:27 Gevin

Íme Jack Kerouac regényének filmadaptációja. Hangulatos képek, narratíva, füst, szabadság. Csak bízni tudok benne, hogy Kristen Stewart nem rontja az összképet, mert Viggo Mortensen és Kirsten Dunst egyelőre ígéretes a két főszereplő srác mellett.

Szólj hozzá!

Címkék: előzetes

Street Fighter X Tekken: The Devil Within

2012.03.09. 07:30 Dr.Jones

Ma kerül a boltokba a Street Fighter és a Tekken világának harcosait egymásnak eresztő bunyós játék - legalábbis konzolra, a PC-s változat meg majd májusban követi -, ennek örömére osztott meg a Capcom egy egész jól sikerült élőszereplős rövidfilmet, melyben Ryu és Ken duója csap össze Kazuyával.

Szólj hozzá!

Címkék: rövidfilm tekken street fighter

Unthinkable (2010)

2012.03.08. 11:35 Gevin

Bizonyos időközönként, aktuál-politikai okoktól illetve megbotránkoztató szellemiségtől vezérelten Amerika előáll a terrorizmus fenyegető, ám annál jobban rétegelt témájának steril vagy épp nem steril szikével történő boncolgatásához. Az Unthinkable azon kiváló példája ennek a halmaznak, amely moralitásában és tobzódó erőszak ábrázolásában nem csak, hogy túlmegy különböző határokon, de miután porig zúzta, még szembe is hugyozza azokat. Nem véletlen, hogy a közönség körében sem örvendett egyértelmű imádatnak vagy utálatnak, hanem ahogy lenni szokott, szépen megosztotta azt. Vérmocskos pengéjével felhántja a téma felületét, hogy amorális fertőjében elmerülve végül mi döntsük el, hogy erkölcsileg kinek az oldalára is állunk.

1 komment

Címkék: thriller filmkritika 8/10

Dióhéjban: Sziget, Lovas, Krónika

2012.03.07. 10:00 Dr.Jones

Utazás a rejtélyes szigetre / Journey 2: The Mysterious Island (2012)

Ebben a különböző klasszikus történetekből összetákolt családi kalandfilmben valószínűleg a mese- és filmtörténelem összes kliséje fellelhető, de talán pont a kiszámíthatósága és a gyermeteg fordulatai teszik szerethetővé - és hogy én is egy laza közhellyel éljek –, tökéletes kikapcsolódássá az egész család számára. A gyerekeknek nyilván óriási élmény a kifejezetten hatásos 3D-ben kiteljesülő, gigászi darazsakkal és sárkánygyíkokkal támadó látványvilág miatt, de a felnőttek is megtalálhatják benne a számításaikat. Ha mást nem is, legalább kacaghatunk néhányat a mellét feszegető, és végig hihetetlen fejeket vágó Dwayne „The Rock” Johnsonon, de a film csúcspontja egyértelműen az, amikor az esti tábortűznél egy kis gitárt előkapva hirtelen dalra fakad, hogy vakítóan fehér fogsort, és zavarba ejtően széles vigyort villantva rögtönözzön rímeket a rejtélyes sziget szépségeiről. 6/10

6 komment

Címkék: akció vígjáték családi filmkritika kaland sci fi képregény adaptáció dióhéjban 6/10 7/10 5/10

Áprilistól háború: Trónok harca előzetes

2012.03.05. 19:00 Gevin

Ha az HBO-nak halvány lila fingja nem lenne róla hogyan is kell promózni, akkor verdeshetné a fejét a falba, de ahogyan a saját sorozatai is magasra rakott mércével készülnek, úgy a marketing anyagok is. Ez a promó még az én tavaly lenyakazott csalódottságomat is szertefoszlatja. 

A buliból pedig Simpsonék sem akarnak kimaradni - a tovább után.

2 komment

Címkék: fun video előzetes

Gépjárómű – 1. Fejezet

2012.03.05. 11:45 Dr.Jones

Még a Hungarocomixon csaptam le erre a szerzői kiadású képregényre, amely annak a Budai Dénesnek a keze munkáját dicséri, akivel találkozhattunk már a Random magazin virtuális hasábjain is. Az ott megjelent, Café Postnuclear című művében sem volt már nehéz észrevenni, hogy milyen kiemelkedően jól bánik a ceruzával, ha különféle gépek, ill. épületek rajzolásáról van szó, és a Gépjárómű cím is azt sugallja, hogy ezen tudását kamatoztatta jelen esetben is.

Nos, nem tévedtünk nagyot, ugyanis valóban bámulatos, az utolsó csavarig aprólékosan kidolgozott, gondosan bevonalkázott monstrumokon túl festőien szép utcaképek és szintén részleteiben ábrázolt épületek ékesítik az egyes oldalakat. A háttérben fodrozódó felhők pedig sűrűn elhelyezett apró vonalakból kirajzolódva nemcsak különösen tartalmassá tesznek egyes képkockákat, hanem még inkább elmélyítik a stílus egyediségét, ami sokszor ugyan a zsúfoltság szakadékának peremén táncol, mégsem esik bele egyetlen egyszer sem.

5 komment

Címkék: képregénykritika

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása