Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Halálos kitérő 5. / Wrong Turn 5: Bloodlines (2012)

2012.10.31. 06:20 Dr.Jones

Feri vagyok a hegyről

Csöcsök, vérengzés, fekete humor. Nagyjából ezekkel a szavakkal írható le a legrövidebben, hogy miért is szeretjük a Wrong Turn filmeket az általánosságban véve nem éppen kiemelkedő színvonaluk ellenére is. Ezen tényezők mesterhármasa az, ami évről-évre képes a maga módján egy kellemesen komolytalan, vérbő szórakozássá tenni az amúgy nyilvánvalóan felesleges folytatásokat. Minősíthetetlen foshalmaz talán egyedül csak a 3. rész volt, amit aztán tavaly egy velőtrázóan ostoba, mégis ultra-brutál és tengernyi öniróniával megspékelt, több mint korrekt előzményfilmmel sikerült feledtetni. Ezek után okkal reménykedhettünk benne, hogy a következő felvonás is hasonlóan jó lesz, főleg a remek nyitányt látva, ami a fent említett csöcsök, vérengzés és fekete humor tökéletes elegyével alapozza meg a hangulatot.

wrong_turn_5_1.jpg

Ám az ígéretes kezdés után legnagyobb bánatunkra szinte azonnal erejét veszti a film: lazulni vágyó fiatalokból álló hőseink ezúttal a börtön felé tesznek halálos kitérőt, miután bekasztlizzák őket drogbirtoklásért. Ami még nem is lenne akkora baj, csak sajnos a kreativitást is melléjük zárják. Ezen pedig a szintén odabent raboskodó, titokzatos idegen sem segít, aki valójában a környező erdők sűrűjében garázdálkodó hegyi emberek „főnöke”, és egy sejtelmesen sunyi vigyor keretében ötpercenként elismétli, hogy „hajnalra mind halottak lesztek”. Amire persze rendszerint jön a sheriff kétkedő válasza, hogy „ja persze, már megint hülye vagy, reggel szépen el leszel szállítva”. Ez a folytonos, és mellesleg baromi unalmas huzavona pedig végigvonaglik a filmen, és hiába szakítják meg időnként random dugások és kínzások, az egésznek olyan fanyar izzadságszaga van, mint az öltözőnek fociedzés után. Ocsmány hegyi embereink is hiába tűnnek fel mindig a semmiből épp a megfelelő helyen, hogy daraboljanak egy kicsit, maga a trancsír is annyira ötlettelen és erőltetett, hogy leginkább csak a cselekményt belezi ki.

wrong_turn_5_2.jpg

Pedig a lehetőség adva volt a Hegyi Emberek Halloweeni Fesztiváljának nevezett ünnepséggel, ahol a fiatalok torzszülötteknek öltözve tombolhatják ki magukat, s ahová hőseink is igyekeznek a film kezdetén. Csakhogy mintha senkinek nem lett volna kedve megírni a forgatókönyvet, így összehánytak-vetettek valami történetnek csak fogcsikorgatva nevezhető tákolmányt, ami a sorozat minden groteszk báját, látványos-gusztustalan halálnemeit és viccesen bárgyú fordulatait mellőzve, egy bosszantóan erőltetett és vontatott bőrlehúzásként untatja halálra még a legelvakultabb rajongókat is. 3/10

1 komment

Címkék: horror filmkritika 3/10

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr504869647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CrossMaChine 2012.10.31. 08:50:12

Nahh bazmeg van már 5is, meg kell néznem :D bár az írás alapján nem túl kecsegtető film vár rám de túl kell esni rajta :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása