Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Creepshow – A rémmesék könyve (1982)

2012.10.31. 20:15 Dr.Jones

Egyszer volt, hol nem volt…

…volt egyszer egy fiú. Ezt a fiút Stephen Kingnek hívták és mindössze hétéves volt, amikor rábukkant apja horrorkönyv-gyűjteményére, majd onnantól kezdve nem volt megállás: azonnal a műfaj rabjává vált. Szinte falni kezdte a rémtörténeteket, legyen szó könyvről, képregényről vagy filmről; lenyűgözték a hátborzongató, sokszor szürreális képek, események. Feltehetőleg ebből a gyermekkori élményből és rajongásból táplálkoznak a Creepshow című horror-antológia rémmeséi is, melynek forgatókönyvét King írta, majd a zsáner egy másik nagykövete, George A. Romero készített belőle egészestés filmet.

creepshow_1.jpg

A nyitány egy családi perpatvar kellős közepébe csöppent minket, ahol egy kisfiú a Creepshow című képregényét szeretné olvasgatni, ám a gonosz apuka szemétnek nyilvánítva a kukába vágja a füzetet. Az éjszaka folyamán azonban különös rémalak látogat el a családhoz, s mikor hátborzongató vihogását elnyeli a szél, a képregény lapjai megelevenednek… Szám szerint öt, egymástól teljesen különálló, hosszabb-rövidebb, jobb és gyengébb történet bontakozik ki a rémisztő képekkel és szövegbuborékokkal telezsúfolt oldalakon, kezdve a halála után is az apák-napi tortáját követelő öregembertől a magányos farmer telkére csapódó meteoriton, egy gyilkos bosszún és egy ládába zárt szörnyetegen át egészen a svábbogarak támadásáig.

creepshow_2.jpg

Mivel szó szerint mesékről van szó, komolyan venni sem igazán lehet ezeket (nem is szabad), mert bár az egyes epizódok között akadnak véresebb darabok is, a képregények paneljeit, effektjeit idéző képi megoldásokkal kiegészülő gumiszörnyekkel maximum gyerekeket lehetne ijesztgetni. A Creepshow által felölelt történetek azonban minden gyermetegségük ellenére tagadhatatlanul magukon hordozzák a hátborzogató kingi hangulat ismertetőjegyeit. A szereplők számára átlagosan induló napba befurakodó borzalmak, a mai szemmel nézve már nem annyira váratlan, ám még így is lebilincselően bizarr fordulatok, a meséket pettyező fekete humor, valamint a történetek morbid végkicsengése gondoskodik a kellemesen rémisztő szórakozásról. Mindehhez pedig a főbb szerepekben olyan arcok járulnak hozzá, mint Leslie Nielsen, Ed Harris vagy éppen maga Stephen King. És bár közel sem lett tökéletes, de az egészen ügyesen összetákolt antológia a horror mestereinek esti meséit suttogja a fülünkbe, ami után ha nem is marad égve éjszakára a lámpa, azért a kétórányi laza borzongás sem marad el. 7/10

komment

Címkék: horror vígjáték filmkritika 7/10

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr504869621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása