Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

American Horror Story - a 2. évad véres hajnalán

2012.10.30. 13:00 Gevin

American Horror Story 2.évad kép1.pngHa mértéktelen aberrációról, perverziókról, morbid megnyilvánulásokról van szó, akkor a Murphy-Falchuk párosra maradéktalanul lehet számítani ez most ismét bebizonyosodott. A tavalyi év számomra egyik legkellemesebb - és egyben legőrültebb - meglepetését szállították a Kés/Alatt kiötlői és idén sem voltak restek kiteríteni beteges fantáziájuk újabb korcs teremtményét. Az első évadból megismert színészek nagyobbik fele is velük tartott, hogy egy teljesen új, friss történetben, más karakterek bőrébe bújva hozzák el minden héten az őrületet. Szó szerint, hiszen a második évad alapfelütése szerint egy elmegyógyintézet falai közé vezetnek a képkockák, hol jelen időben, hol pedig 1964-ben, a múltban. Az első szezon kezdeti cselekménye néhány vastag, kócos hajszállal érdekfeszítőbb gondolatokat ébresztett, de annyit biztosra vehetünk ezúttal is, hogy vérből, őrületből, erőszakból és perverz, széles vigyorú kéjencekből idén sem szenvedünk hiányt.

American Horror Story 2.évad 1.pngIdén tehát főként az őrület, a vallás, és a morál a téma, melyeket különböző emberi nedvektől szennyes csatornákon keresztül tapasztalhatunk meg. Rögtön egy frissen házasodott, nászútjukat töltő párral kezdünk, akiknek a horror a gyengéjük, ezért végigjárják Amerika leghíresebb és egyben legelbaszottabb kísértetjárta helyszíneit, ahol förtelmetes dolgok történtek. Nos, az egyik éppen a már említett Briarcliff elmegyógyintézet, ahová betérve a különböző szexuális játszadozások után egy vasajtó mögül valami szörnyű támad a házaspár férfiasabbik felére (Adam Levine, a Maroon 5 frontembere mi a frászt keres itt?) és nem ússza meg túl könnyen. De mielőtt erre fény derül, mi elrepülünk '64-be, hogy megismerjük eme nemes ház, kicsi-nagy, de többnyire elfajzott lakóit és szemtanúja legyünk egy sorozatgyilkos érkezésének.

American Horror Story 2.évad 4.pngKevésbé erős kezdés az első szezonhoz képest, de másrészről tartalmas és merész, ahogy az a sorozat eddig megismert nívójához illik. Szép lassan kalauzolódunk végig a cselekmény több szálon fűződő véráztatta eseményei láncolatában, ugyanakkor ügyesen ültetik el a később kicsíráztatható magvakat. Rögtön érdekes próbálkozás, hogy egyszerre élvezzük a borzalmas jelent és a múltat, illetve egy mellékszál is kibontakozóban van, amelyhez némi földönkívüli adalék társult. Ufók, embereken végzett tudományos kísérletek, amelyek egyre inkább elszabadulnak, és akkor még Jessica Lange fülledt bugyijáról nem is beszéltünk. A vallás, mint láthatóan erős motívum egyelőre nem kölcsönöz olyan jellegzetes és érdekfeszítő hangulatot a történetnek, de idővel a duó talán ebből is kihoz valami érdemlegeset. Mellesleg az újságíró a homoszexuális felütéssel sem túl bizalomgerjesztő, de úgy látszik Ryan Murphy és Brad Falchuk már csak ilyen és mindig szükségük van azonos neműekhez vonzódó kapcsolatokra a sorozataikban (a tavalyi buzi pár azért bizarrabb volt).

A színészek (régiek és újak egyaránt) viszont eddig remekül helyezkedtek el az újdonsült karaktereikben. Az nyilvánvaló, hogy idén az lesz a furcsa, ha valaki próbál normális lenni, mert ezekben a szituációkban a normalitásnak még a halvány szikráját is nehéz volna megtalálni, de talán éppen ez a cél. Ha már morbid, akkor a végletekig, a legmélyebb bugyrokig legyen az és amennyire megbotránkoztató, legalább annyira legyen szórakoztató. Több talán nem is kell. 7/10

komment

Címkék: horror sorozatkritika american horror story

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr844875854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása