Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Elrabolva 2 / Taken 2 (2012)

2012.10.15. 09:30 Dr.Jones

You don’t mess with the Neeson

Valószínűleg Liam Neeson az egyetlen ember a világon, aki rezzenéstelen arccal veszi tudomásul immár másodszor, hogy szeretteit (plusz jelen esetben őt magát) éppen most rabolják el rosszarcú idegenek. Ám nem azért képes megőrizni a hidegvérét ilyen túlnyomóan higgadt módon, mert retardált, hanem mert nagyon is jól tudja azt, ami miatt már mi is előre mosolygunk a bajszunk alatt: a rosszfiúk itt bizony perceken belül csúnyán rá fognak b*szni.

taken2_1.jpg

És ezzel már tulajdonképpen össze is foglaltuk a film lényegét: az előző részből jóformán mit sem tanult gengszterek amolyan személyes bosszúhadjáratként újra eljönnek, ám ezúttal nem elégszenek meg a lánnyal, most az egész pereputtyra pályáznak. Valójában viszont csak azért jönnek, hogy Neeson másfél órán át pofozhassa őket. Mert ő aztán semmit nem vesztett a keménységéből; kifogyhatatlan tárral sorozza az ellent, miközben a legártatlanabb mozdulatával is halálos csapásként sújt le rájuk. Régi formáját tehát tökéletesen megőrizve hozza a tőle elvártakat, nem úgy, mint a film, melynek eleve necces alibitörténetét hiába tömték tele autósüldözéssel, golyózáporral, közelharccal és háztetőkön rohangálással, mégis valahogy erőtlenebb, ritmustalanabb, feleslegesebb. Az égadta világon semmit nem tesz hozzá elődjéhez, de legalább meggyőződhetünk róla, hogy Liam Neesonnel továbbra sem érdemes b*szakodni; Maggie Grace-nek bitang jók a lábai és Famke Janssen rendkívüli meggyőzőerővel képes félájultan végigvegetálni a filmet.

A Taken 2 iskolapéldája annak, hogy milyen egy totál felesleges folytatás. Ennek ellenére azonban aki megelégszik egy nem kifejezetten nagy igénnyel összetákolt, mégis egész szórakoztató, pörgős kis önismétléssel, azt nem fogja csalódás érni, viszont – hogy egy baromi rossz közhellyel éljek - a többieknek csak az idejét rabolja. 6/10

8 komment

Címkék: akció filmkritika 6/10

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr984849145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.10.15. 09:57:24

Ebben a filmben egyetlen egy valakire tudom mondani én is, hogy maradéktalanul elégedett vagyok vele és ez a valaki Maggie Grace volt. :)

Ha a harmadik részben is megpróbálják őket elrabolni, akkor viszont már forradalmat rendezek...

Swarm · http://filmfreakblog.blogspot.com 2012.10.15. 12:37:07

Hát ez gyér lett. Voltak jó pillanatai, de igénytelen lett. A Drive nyúláson meg csak nevettem.

Maya-- 2012.10.15. 15:37:39

nekem meg Liam Neeson tetszett :)..amugy a cikk jo. nem erdekelnek Maggie G. labai, de azt mar szova teszem, hogy aki surolja a 30-at, hagyja a francba az ilyen iskolas csajszi alakitast, mert szanalmas..mmint szigoruan szerintem :)

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2012.10.15. 23:34:20

Én is leginkább a lábaira emlékszem a filmből, azt nem figyeltem hány éves... amúgy meg kb minden amcsi moziban huszon-harmincévesek játsszák a tiniket.

cszn · http://cszn83.blogspot.com/ 2012.10.16. 10:11:43

Most akkor azt mondjátok, hogy csak M.G. lábáért töltsem le? :D

Maya-- 2012.10.16. 10:22:57

@cszn: hat..ha pasi vagy, akkor igen :), mert engem nem izgatott..meg szerintem latszik a kora, ertettem, hogy ez igy megy..de akkor is.
amugy van benne akcio es Neeson tenyleg jo, ez vitathatatlan.

K.Leslee 2013.02.01. 15:59:37

Na, vegre raszantam magam En is.

A film alapszituacioja megbocsajthatatlan, hihetetlen, hogy valaki penzt kapott ezert a forgatokonyvert. Emberrablo szeretteiket gyaszoljak a rosszfiuk. Nem ertik, h miert kellett rokonaiknak meghalniuk........Mert 16 eves lanyokat raboltak es adtak el, azert????? Nem tudtak valami eredetibbet kitalalni?
Mondjuk XY felbereli Liam Neeson-t hogy keressen meg egy tuszt, akit az albanok raboltak el, tudvan, h Liam ismeri a modszereiket.
Vagy elraboljak a baratjat, vagy a szomszedjat, vagy a kutyajat, tok mindegy. Ennel csak jobbat lehet irni. A nyolcvanas evek akciofilmjeinek esetlensegeit idezte a Taken 2.

Egy dolog tetszett, hogy Liam Neeson Bourne-kent gondolkodik. Sok jo otlet van a filmben, meg akkor is ha eroltetettek(kezigranat dobalas). Itt Liam nem csak pufoli a gengsztereket, hanem gondolkodik is es ez pozitiv dolog.

Mindamellett egyetertek a cikkel. Alapbol folosleges, az elso resz sikere miatt keszult eroltetett kozepszer. Meg azt a rohadt kamerat minek kell rangatni?Mikor szoknak mar le errol?

@Maya--: teljesen jogos, a teny, h 18 eves csajt jatszik szerintem is felhaborito.

@johnnymoore: valo igaz, Maggie Grace-t En akartam leloni az elso reszben, itt meg meglepo modon turheto volt, legalabbis nem idegesitett.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.02.25. 15:14:17

én is pótoltam, de egyszerre a 2őt, mert az első se érdekelt eddig, és igazad van, max közepes második rész lett ez.

És az első se volt valami nagy eresztés...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása