Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Marvel Extra: avagy Vasember képregények itthon

2012.08.12. 23:16 vendegblogger

marvel 3.jpg(A következőkben Doggfather sorain keresztül ismerkedhettek meg az itthon megjelent képregényekkel, amelyekben elsőként tűnt fel a pimasz playboy, vagyis Tony Stark a Vasember).

Nem csak az Iron Man:TAS-t (The Animated Series) mutatták be itthon, de volt Vasembernek már önálló kalandja képregényben is. A Marvel Extra azzal a céllal indult útjára 1993 februárjában, hogy a Marvel Comics univerzumának minél szélesebb szeletét mutassa be. Az első számban még Pókemberrel együtt dolgoztak a Bosszú Angyalai, majd önállóan, és a harmadik számtól megosztva volt benne Vasember és Angyalok is.

Ezekben a számokban jelent meg először saját kalanddal Vasember. A történetek a Vasember #219-221-ben jelentek meg eredetileg Amerikában.

1963-as születésekor a Vasember egyértelműen a hidegháború gyermeke volt. Nem is annyira a szuper gonosz Marvel extra 2.jpgellen harcolt, semmint tudósként és hazafiként az Amerikai Egyesült Államokat szolgálta. Tony Stark lett a tipikus patrióta amerikai ember, az a nagybetűs HŐS, aki védi az elesetteket, de országa érdekeit a sajátjai elé helyezi. Visszatekintve meglehetősen unalmas figura, csoda, hogy olyan sok számot megért. 1978-ban Bob Layton, és David Michelinie az Iron Man #116-ban hozták létre a későbbi, és a mai napig létező Tony Starkot. Ők írták bele az alkoholizmust, James Rhodes-ot, mint Tony barátját is és Justin Hammer-t a nagy, üzleti riválist. Csődbe vitték, majd újraépítették a cégét. A #154 számig dolgoztak együtt, később újra dolgoztak Vasemberen, a #215-250 számokon, így azon a történeten, amit kiadtak magyarul. Mára minden általuk írt Vasember történet klasszikus, vagy egy későbbi klasszikus történet alapjai. Mivel ebben a történetben is benne van annak az esszenciája, hogy dolgoztak ők a Vasemberrel, hogy mit akartak csinálni vele, így egy tökéletes bemutató történet annak is, aki nem ismeri a figurát, és annak is, aki csak a régi Vasembert ismerte.

E három füzet története a következő:

Marvel extra 3.jpgTony ismét megpróbálja a cégét újjáépíteni, ehhez meg akar venni egy kisebb kutatócéget, de azt egy konkurens cég a Roxxon is kinézte magának. Mivel a cég a Stark céget választja, így a Roxxon felbéreli a Szellemet, hogy pusztítsa el a kutatólabort. Vasember ezt megakadályozza, ezért a Szellem bosszút esküszik Vasember főnöke, Tony Stark ellen (Vasember sokáig fizetett Stark alkalmazott volt, a világ Tony testőreként ismerte). Ez nem tetszik a megbízóinak, ezért felbérelnek a Szellem ellen egy másik bérgyilkost, a Mester-kémet. Így hárman hajszolják egymást a történetben, közben Tony próbál nem csődbe menni, és nem bedilizni a Szellem fenyegetésétől. (érdekes, a szegénység Tony-nál azt jelenti, hogy magánhelikopterrel megy mindenhova.)

E rövid, és szándékosan vázlatos (olvassátok el, igazi izgalmas oldszkúl kaland) összefoglalóból is kitűnik, hogy miért jó olvasni Vasember képregényt.

  1. Nem olyan természetes a vagyona, mint Batman-nek (mármint akkoriban), így lehet azon is izgulni, hogy sikerül-e mentenie a vagyonát, sikerül-e újra a csúcsra kerülnie?
  2. Személyes tragédiákkal teli az élete, mint a többi Marvel hősnek. Nem csak neki, mert az ő alkoholgondja csak egy minimális utalás, de Rhodes félelme a páncéltól is konkrétan megjelenik.

Csak ajánlani tudom, egy-egy példányt még meg is lehet találni börzéken vagy Vaterán.

Szólj hozzá!

Címkék: képregénykritika vendégblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr804708070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása