Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Mesék, amiken felnőttünk: 80 nap alatt a Föld körül Willy Foggal

2012.07.21. 08:30 Dr.Jones

Akár hiszitek, akár nem, ez egy anime. Na jó, ha igazán pontosak akarunk lenni, akkor a spanyol-japán koprodukciós rajzfilm a leghelytállóbb megfogalmazás, de ez mit sem változtat a tényen, miszerint gyerekkorom(runk?) nagy meséinek jó részéhez bizony nem kevés köze volt ázsiai barátainknak.

A sorozat Jules Verne azonos című regénye alapján készült, és bár gondolom, senkinek nem kell bemutatni, azért felvázolom, csak a rend kedvéért. Albionban járunk, ahol egy bizonyos Willy Fog éppen új cselédekre tesz szert a cirkuszból megszökött Tico és Rigodon személyében. Később a klubházban érdekes téma üti fel a fejét a gentleman-ek közt, azon tanakodnak ugyanis, hogy meg lehet-e kerülni a Földet 80 nap alatt? Mindenki nagy meglepetésére Willy bejelenti, hogy még aznap felkerekedik, és pontosan 80 nap múlva visszatér földkörüli útjáról. A klub tagjai pedig fogadást kötnek, hogy ha valóban sikerül Fognak, akkor mindenki kiperkál neki 20.000 fontot.

Így indul hát útnak Willy Fog Ticóval és Rigodonnal az oldalán, és hogy még izgalmasabb legyen a dolog, két rendőr is üldözőbe veszi őket, mivel egy fantomkép alapján őt gyanúsítják a bank kirablásával. De ha ezek ketten még nem lennének elég akadályozó tényezők, a klubtagok felbérelnek egy bérgyilkost, hogy végezzen Foggal, mivel még véletlenül sem szeretnének fejenként 20.000 fontot bukni.

Willy-ék természetesen nagyon elszántak, és nem ijednek meg az ellenségtől, így mind a rendőrök, mind a bérgyilkos rendre hoppon maradnak. Az utazás mellesleg rengeteg kalandban bővelkedik – ahogy azt el is várjuk tőle, és a sok-sok izgalom mellett megismerkedhetünk számtalan országgal, ill. különböző kultúrákkal, szokásokkal. A karaktereket is hamar meg lehet kedvelni (bár Tico néha átmegy idegesítőbe és Rigodon nem egyszer követi), és hogy ne kantúra legyen a földkörüli utazás, a kis csapat előbb-utóbb egy indiai lánnyal, Romy-val bővül, aki szintén kiveszi a részét a mókából.

Emlékeim szerint több hazai csatorna is vetítette az idők folyamán ezt a remek kis sorozatot, így szerencsére egy elég nagy réteghez el tudott jutni, és biztos vagyok benne, hogy gyerekként mindenkit olyan kellemes élményekhez juttatott, mint annak idején engem is.

komment

Címkék: rajzfilm anime kaland mesék amiken felnőttünk

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr12847510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.07.21. 10:52:46

ez viszont egy aranyos kis mese volt.

stikli0 · http://filmkupac.tumblr.com 2012.07.21. 10:55:49

Újra kellene már nézni, de sajnos nincs rá időm. Bár, ahogy elnézem a képeket, dolgozik a nosztalgia erősen, hátha eredménye is lesz. :)

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.07.21. 12:55:42

Ó igen, ezt végignéztem:) Tök jó volt.

Fx Dox 2012.12.04. 11:50:28

80 nap alatt a Föld körül Willy Foggal online elérhető : mesekukac.hu/willy-fog-rajzfilm
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása