Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Rango (2011)

2012.05.11. 20:20 Gevin

A sivatag szikár és zord, ahol még a tikkadt szöcskenyájakat is felperzseli a tűzforró napsugár. Veszedelmes égi árnyak és csörgő farkú sziszegők uralkodnak a végtelen homok síkjai felett, és rettegésben tartják Por kicsinyke városának lakóit. Ám egy nap, egy ismeretlen nem e-vidéki kaméleon merészkedik közéjük, aki hawaii-i ingéhez igazítva kalapját beszámol róla hogyan végzett a Jenkins-fivérekkel. Egyetlen golyóval. Ahol megjelenik ott a baj is bajjal jár, neve legendás, amit csak úgy ejt: Rango. Rango, aki egyetlen tölténnyel végez a rettegett héjával, a kaktuszlevet éhgyomorra nyeli és a félelmet csak hírből ismeri.

..hát, jó kis színész én mondom.

Amikor a Pixar és a Dreamworks egyeduralkodásban, versenyfutásban feni egymásra pengéjét, ott igen kevés babér terem egy más stúdióból szalajtott kis mesécskének, éppen ezért nem elhanyagolandó tény, hogy Johnny Depp karattyolásával igyekszik mindezt felturbózni.

A korban, ahol a westernt nem hogy eltemették, de már számtalan alkalommal hordtak virágot megtépázott sírjára, különösen merész vállalkozás egy olyan karikírozott animációs filmet forgatni, amely előszeretettel utal a zsáner jellegzetes, sziklaszilárd és erőteljes motívumaira. Mert kérem van itt szemtől szembeni párbaj harangszóra, vérfagyasztó vadnyugati taktusarzenál, és elmaradhatatlan tűéles humor, amely minden valaha volt westernrajongónak mosolyt karcol nap-égette orcájára.

Természetesen a tipikus mesebeli klisék elhanyagolhatatlan sarokpontokként jelennek meg különböző időközönként a western-mese aktuális pontjain, ugyanakkor a bravúrosan illesztett kikacsintások az érettebb nézők derültségét fokozzák, amikor félelmet és rettegést idéznek amolyan Las Vegasosan vagy amikor egy névtelen férfiről festenek álomszerű víziót. Mindezt úgy fonják csokorba, hogy a víz kvázi aranyként funkcionál, s akinek birtokában van, annak hatalma korlátlanul vonul végig a száraz sivatagon.

Animációja idétlenül komikus, kellemesen kreatív, állatvariánsai megmosolyogtatóak, akik időnként egyenesen sziporkáznak, sőt, olykor meglehetősen félelmetes jegyeket hordoznak magukon. Kalandos és dinamikus akciószekvenciák híján sincs Gore Verbinski mozija, amely ugyan nem sűrűn, de annál frappánsabban örvendeztet néhány szemtelen fordulattal. Összegezve: méltán válik a tavalyi felhozatal egyik legkellemesebb szórakozásává gyerek- és felnőttfronton egyaránt. És a végén stílszerűen eltáncol a naplementébe. 7/10

1 komment

Címkék: western animáció filmkritika 7/10

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr724502964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.05.14. 13:48:15

Szerintem a tavalyi év legjobbjai között van a helye. Marhára élveztem, tele van utalásokkal, remek poénokkal.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása