Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

The Elder Scrolls V: Skyrim (2011)

2011.11.27. 15:00 vendegblogger

Ennyi! A Bethesda elhozta az év legjobb játékát. Pont. És ezen bár lehet vitázni, lehet rágódni, de nem igazán érdemes. Hogyan is mondotta egykoron a jó Lenin? „A tények bizony makacs dolgok.” Eszerint tehát a Skyrim az év legjobb játéka és ez tény. Nyugodtan kijelenthetem, hogy nagyjából 2006 óta nem volt ennyire összetett és részletekben gazdag fantáziajáték, mint amilyen most a Skyrim. Igen, 2006 alatt valójában az Obliviont értem, ugyanis a maga idejében pontosan ekkora port kavart fel az is, csak hát akkor még senki sem gondolta volna, hogy a fejlesztőknek egyszer sikerül majd tetézni az akkor megálmodott projektet. Nos, eltelt 5 nehéz év és a helyzet a következőképpen alakult: megint sikerült olyat alkotni, mint 2006-ban. Sikerült nekik megint játékot készíteni. A ”játékot”.

skyrimteszt_1.jpg

komment · 1 trackback

Címkék: rpg vendégblogger játékteszt skyrim

Lopott idő / In Time (2011)

2011.11.26. 17:30 Dr.Jones

A (nem túl távoli?) jövőben már nem a pénz mozgatja a világot, hanem az idő. Ez az egyetlen fizetőeszköz, és ez az, ami meghatározza, hogy mennyit ér egy élet. Vannak időmilliomosok, akik több ezer évig élhetnek, míg sokan még abban sem lehetnek biztosak, hogy a másnapot megérik. Ez utóbbiak táborát erősíti Will Salas (Justin Timberlake) is, aki miután egy éjszaka megmenti egy időmilliomos életét, reggel arra ébred, hogy alig néhány órás élettartama kibővült egy évszázaddal. Nem is húzza az időt, rögtön beleveti magát a gazdagok kényelmes életébe, ám hamarosan rászáll az időrendészet, ezért menekülnie kell. Megszökik egy befolyásos ember lányával, Sylviával (Amanda Seyfried), és együtt próbálnak meg kiutat találni ebből a lehetetlen helyzetből, miközben már nem csak a törvény emberei, hanem az alvilág küldöttei, az ún. percvadászok is a nyomukban járnak.

komment

Címkék: akció filmkritika sci fi 4/10

Kalózok, angol humor, stop-motion: "Kalózok - A kétballábas banda" magyar nyelvű előzetes

2011.11.26. 17:00 Dr.Jones

Jövő tavasszal, egészen pontosan április 5-én a hazai mozikban is megkezdődik a hajsza Az év legjobb kalózának járó díjért, hála a Wallace & Gromit, a Csibefutam és az Elvitte a víz alkotóinak.

komment

Címkék: előzetes

A rettegés íze: The Woman (2011) - vol. 2

2011.11.25. 16:00 Gevin

(Előzmény: Jones kritikája.)

Az a gyönyörű a Womanben, hogy valójában nem a foglyul ejtett, pincében láncra vert vadnő az igazi áldozat, hanem a totális reszketésben megcsömörlött, roncs amerikai család. Lucky McKee filmje valójában tényleg nem igazán horror: egy masszív pszicho-thriller, az az idegeken trappoló fajta, amelytől nem retteg az ember, de mint szemlélő szabályosan fájdalmas végignéznie. A horror jelzőt az utolsó negyed óra, a revenge által erőszakban tobzódó jelenetek miatt kell ráaggatni, mert az mindenképpen kimeríti azt.

komment

Címkék: horror filmkritika 8/10 a rettegés íze horror rovat

Pankráció nyereményjáték! #2

2011.11.25. 15:50 Gevin

A múltkori kérdés ez volt, most elérkezett a második felvonás azoknak akik Wrestling figurákat szeretnének nyerni. Akik pedig körülnéznének a kínálatban azok itt megtehetik. A nyereményjáték szabályai:

"3 wrestlinggel kapcsolatos kérdést kellene megválaszolnia a játékosoknak, nyertest a helyes választ adók közül sorsolunk. A választ kérdésenként egy központi fantasmania.jatek@gmail.hu címre kell küldenetek. 3 hét folyamán heti 1-1 kérdésre kell majd válaszolnotok, és aki esetleg valamelyikre nem válaszolt az visszamenőleg is megteheti. Az email tárgyába írjátok bele, hogy "Pankráció Médiaviagra-Fantasmania nyereményjáték 1. kérdés". A nyeremény egy bontatlan figura +1 csomagolás nélküli verőgép (a tovább mögött szemügyre vehetitek őket)."

Íme a második kérdés: Ki volt korábban The Miz jobbkeze és segítője?

komment

Címkék: nyereményjáték

McDonagh csomag: Erőszakik, A Guardista

2011.11.24. 16:10 Gevin

A két ír, aki nem csak, hogy pengén ír
piszkos jól rendez, és érez
egyedien szőtt atmoszférával bír
ahol minden gengszter kellően kivérez.

Erőszakik / In Bruges (2008)

A purgatórium avagy a pokol. Egy biztos: Bruges nem a mennyország. Csak egy koszos szarfészek, tele mindenhonnan szállingózó turistákkal, akik még így is csak töredékei annak a mennyiségnek, ami a híresebb turistavárosokban előfordul. Még jó, hogy ennyire el van dugva. Két bujkálni kényszerülő bérgyilkos számára ideálisabb hely nem is létezne, kivéve, hogy egyikük szarrá unja magát ebben a mesebelien szép pokolban, míg a másikuk örömmel kulturálódik. Vénséges, csodálatos építészeti csodák, hattyúk, templomok, hajók, tornyok...olyan az egész, mint egy kibaszott tündérmese. Egy mese, amiben a szereplők kokaint szívnak, csillapíthatatlanul káromkodnak, ölnek, vedelnek és olyan belső egzisztencialista válságban nyomorognak, hogy azt egyetlen módon lehet kibírni: ha röhög rajta az ember. Na szóval: ezt a mesét nem olvasnád fel a gyerekednek.

komment

Címkék: krimi vígjáték dráma filmkritika 9/10 8/10

Korrupt Woody: Rampart - előzetes

2011.11.24. 11:55 Gevin

Aszondja, hogy Woody Harrelson állítólag a legkorruptabb zsaru. Nade a kérdés, hogy Torrentét ismeri-e? James Ellroy írta a forgatókönyvet, Oren Moverman a rendező (a The Messengers volt az első rendezése, iszonyat erős, kreatív film, amiben szintén Woody hozza a jobbik formáját). Megnézzük!

komment

Címkék: előzetes

The Woman (2011)

2011.11.23. 13:30 Dr.Jones

Te mit tennél, ha vadászat közben egy a civilizációtól teljesen elszeparáltan elő vademberre bukkannál az erdőben? Nos, Chris Cleek úgy dönt, hogy hazaviszi, és megpróbálja „civilizálni”, még ha ez a szó egészen sajátos jelentéssel is bír az ő szótárában. A józanész és az őrület határán egyensúlyozó férfi azonban nem csak a pincében fogva tartott nőt, hanem a saját családját is állandó rettegésben tartja…

komment

Címkék: horror dráma filmkritika 5/10

Dexter 6x08: Létezik?

2011.11.22. 18:30 Gevin

Felvetődött egy kérdéses elmélet - amin már a második résznél elgondolkodtam -, ami kicsit más mederbe helyezi az évad eddigi két főgonoszát. A sötét utazó megkaparint egy kis fényt. Tovább. Spoilerek.

komment

Címkék: dexter sorozatkritika

Tintin kalandjai / The Adventures of Tintin (2011)

2011.11.22. 08:30 Dr.Jones

Európa-szerte igen jelentős múltra tekint vissza Tintin, kinek nem mindennapi kalandjait elsőként egy belga képregényrajzoló, Hergé vetette papírra 1929-ben. A kalandos történetek sikerei azonban Steven Spielberg figyelmét sem kerülték el, a rendező pedig annak ellenére, hogy egy mukkot sem értett az idegen nyelvű füzetecskékből, annyira beleszeretett a képregény stílusába, hogy már a ’80-as években elkezdte egyengetni egy – akkor még élőszereplősre tervezett - Tintin-film útját. A tervezetből nagyon hosszú ideig ugyan semmi sem valósult meg, de Spielberg nemrég leporolta a projektet, és Peter Jacksonnal karöltve végre a vásznakra varázsolta a gombszemű, felnyalt hajú újságírót.

komment

Címkék: animáció filmkritika kaland 9/10

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása