Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

2011/12 új sorozatok: ABC

2011.08.14. 22:05 Evana

Mint minden ősszel, most is indulnak új szériák is a visszatérők mellett. Ebben az évben a csatorna két szitkom, egy akció, egy dráma és két misztikus, fantasy sorozatot rendelt az őszi menetrendre.

Charlie's Angels

Man Up

Once Upon A Time

Pan Am

Revenge

Suburgatory    (A tovább mögött részletesen.)

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat abc 2011/12

2011/12 szezon: visszatérő sorozatok

2011.08.14. 19:30 Evana

Már bőven augusztus közepét tapossuk, és hamarosan elérkezik a szeptember és vele az ősz, a sorozatosok kedvenc időszaka. Imádottjaink visszatérnek újabb évadokkal, újabb kalandokkal és újabb szereplőkkel, lehet újra szidni vagy dicsérni a premiereket, lehet vitát kirobbantani a fanok között, lehet kibeszélni a látottakat, és újra vannak napok az életünkbe, amikre figyelünk, mert hisz senki sem akar lemaradni a legújabb epizódokról, és nem utolsó sorban, újra itt van nekünk ez az ismerős érzés, ami nélkül mi sorozatnézők nem is tudunk élni: az izgatottság, hogy vajon mi lesz a következő mozzanat. Tehát egy szóval összefoglalva (ami persze nem egy szó): van miről beszélni.

Úgyhogy gondoltam összedobok egy kis áttekintést az USA-ban 2011/12-s őszi szezon visszatérő sorozatait illetően csatornákra bontva évadpremier dátumokkal.

 

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat

Zöld Lámpás / Green Lantern (2011)

2011.08.14. 13:00 Dr.Jones

Nem sok pozitív visszhangja volt eddig a Zöld Lámpásnak, szegényt már az első trailer alapján jó előre leírta a nézők nagy része, az amerikai premiert követően meg mintegy futószalagon érkeztek a lehúzó kritikák. Úgy tűnik, rám hárul a nemes feladat, hogy védelmem alá vegyem a DC legújabb próbálkozását, ami a közhiedelemmel ellentétben egyáltalán nem rossz, sőt, az általam látott képregényfilmek java mellett büszkén húzhatja ki magát. Nyilván nem szárnyal sötét lovagi magasságokban, de semmivel sem rosszabb mondjuk egy Pókembernél vagy bármelyik X-Men filmnél.

2 komment

Címkék: filmkritika képregény adaptáció 7/10 green lantern

Coriolanus - előzetes

2011.08.14. 12:01 Gevin

Talpig szakáll Gerald Butler és skinhead Ralph Fiennes feszül egymásnak, ebben a modern Shakespeare feldolgozásban, háborús köntösben. A trélerből ítélve kevés akció, sok dráma az arány. Hajtás után tréler.

Szólj hozzá!

Címkék: előzetes

Andrzej Stasiuk: Fehér holló

2011.08.13. 12:23 Gevin

" Szóval az idő üresség, de egyfajta anyag is."

Andrzej Stasiuk, lengyel író első regénye, amely 1995-ben jelent meg. Nehéz helyzetben vagyok, mert bevallom szinte semmit nem tudok a szerzőről. Annyit sikerült kiderítenem, hogy az egyik legismertebb író otthon és külföldön egyaránt. Úgyhogy inkább a regényről:

A fenti idézettel lehetne talán a legjobban jellemezni, hogy miféle témát boncolgat a könyv, cselekményén keresztül. Az idő fojtását, lélekdaráló pusztítását és a nosztalgia életben tartó erejét mutatja, néha már szabályosan hozzávágja olvasójához. Öt ember, közülük négy gyermekkori barát vág neki hegynek, völgynek, fagyos erdőnek. Az ok egyszerű: elbújni a világ elől. A totális izolációba mártózni azokkal az emberekkel, akiknek az utolsó szaros kis bajukat is tudod. Mert cimborák, barátok. Konspirációba bocsátkozni a világ ellen, partizánok módjára. Jó kis móka. Legalábbis ötük közül van, aki így gondolja. Az öt ember közt maga Stasiuk az egyik, aki végig saját perspektívájában narrálja el ezt a folyton valahová robogó utazás-masszát.

Szólj hozzá!

Címkék: könyvkritika kaland

Mutatós tévés promó képek

2011.08.12. 16:18 Gevin

Nem frissek, de jók.

Dexter 

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat képek

Tűzijáték álá jutub

2011.08.12. 15:08 Gevin

Vizuálorgia. Tűzgolyók repdesnek ide-oda, majd felrobbannak és tökéletes tűzijátékot kreálnak. Gyönyörűen fényképezett 2 perc, egy érdekes ötlet jól kivitelezett megvalósítása, kellemesen suhanó zenével. Ha nagyon elakarod ütni az időt, nincs semmi dolgod és csak nézelődnél, akkor ez épp ideális. Álá jutub.


(Gépnarancson jelent meg először.)

Szólj hozzá!

Címkék: video

Pilot: White Collar

2011.08.11. 19:46 Evana

Újabb sorozat, ami egy ideje a megnézendők listáján szerepelt. (Komolyan kezdem utolérni magam.) Persze ezt is mondhatni szuggesztió hatására tettem arra bizonyos listára (ami tényleg létezik, leírva és nagyon hosszú) és várt a sorára.

Végre belevágtam és a legelső gondolatom 20 perc után az volt, hogy ebből valami nagyon jó kisülhet, ha abba az irányba mennek, amiben reménykedem. Így lett, úgyhogy akinek szíve csücske (mint nekem) a Kapj el, ha tudsz című film, annak ez nagyon fog tetszeni. A történet ugyanaz, mint az említett filmben, van egy briliáns hamisítónk, tolvajunk, akit az FBI fehérgalléros bűnözési osztályának egyik ügynöke évekig kerget, végül el is kapja és börtönbe dugja. A film ott véget ér, hogy Leonardo DiCaprio karaktere csatlakozik végleg az FBI-hoz, és a sorozat lehetne tulajdonképpen a folytatása, ami feldolgozza, mi történik ezután.

 

Szólj hozzá!

Címkék: krimi sorozatkritika

The Darkest Hour - feliratos előzetes

2011.08.11. 14:50 Gevin

Nagy költségvetésű sci-fi, ahol az idegenek fénycsóvákat finganak és el akarják pusztítani az összes élőlényt a bolygónkon. Egy maroknyi csapat Emile Hirsch vezényletével a kipusztult poszt-apokaliptikus Moszkvában kiokoskodja hogyan kell őket visszaverni. Tudom ez az ezredik ilyen film, de látszik a pénz, különleges vizualitással vagánykodik és Emile Hirscht sem látni minden második Hollywoodi szarban. Chris Gorak második rendezése.

2 komment

Címkék: előzetes

A rettegés íze - horror rovat indul a Viagrán

2011.08.10. 18:07 Gevin

Éles hang. A csend vágja a füled. A falak hörögnek, az ablakon elsuhan a hold fénye, majd rávilágít a kezedben égnek meredő vércseppektől csillogó konyhakésre. Remeg a gyomrod, az ajtók felé baktatsz, a verejték csípi a szemed, a szíved lassan felrobban. Csönd. Agyonnyom. Még egy lépés, aztán kinyitod az ajtót. A veled szemben lévő tükör pedig freskóba foglalja az éjszakát: a hátad mögött megcsillanó maszk széle az utolsó emléked, mielőtt a nyaki artériádból patakokban kezd csobogni a vér, beterítve vele a padlót és az ingedet. Egy hanggal alszol el, amely halk kacajjal ezt súgja: most megvagy.

Régen voltak jó horrorfilmek. Ma is vannak. Elvétve. Egy-két darab. Vagyis a horror mint olyan, az utóbbi években eszméletlen mód felhígult: öncélú brutalitás és gusztustalanság lepte be penész módjára a műfajt. Orrvérzésig gyártott remakek, rosszabbnál rosszabb slasherek és olyan human centipedek készülnek, amitől az embernek az a maradék horrorba vetett vérre és kreativitásra vágyó hite is elporlad. Épp emiatt indul ez a sorozat, amiben a 2000 utáni minőségi horrorprodukciókra igyekszünk felhívni a figyelmét mindenkinek, aki valaha szerette/és szereti a műfajt.

Tőletek pedig annyit szeretnénk segítségül kérni, hogy a szerintetek legjobb horrorokat 2000-től napjainkig - ami épp beugrik a tudatba - írjátok meg ide kommentben.

39 komment

Címkék: horror a rettegés íze horror rovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása