Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

District 9 - a 2009-es év egyik legmegosztóbb sci-fije?

2011.07.10. 13:02 Gevin

Ha azt veszem, hogy a környezetemben anno jó páran a fagyott földig lehúzták a filmet, miközben a kritikák folyamatosan mennyországig dicsérő szavakkal illették, nem túl nagy meglepetés, hogy végül milyen két gondolatot váltott ki belőlem: 1, pozitívan csalódtam. 2, a negatív és a pozitív oldal is jogos. Neill Blomkamp rövidfilmje egész estés verzióvá bővítve ugyanis remekül példázza a társadalomkritika modern bemutatását, miközben az ál-dokumentarista opció néhol erősen áthajlik a nevetségesség határán túlra, ráadásul a végén ezt a fajta realista ábrázolást levetkőzi magáról. A District 9-ban mégis az a legszebb és legerényesebb vonás, hogy abszolút elgondolkodtatja és vitára készteti, megosztja a nézőit. De persze ha nem humánus, érző földönkívüliekkel, hanem kitaszított afrikai őslakosokkal rendezte volna meg első nagyjátékfilmjét Blomkamp, akkor inkább egy rétegdráma született volna belőle és a kutya nem beszélt volna róla ennyit. De Peter Jackson szponzorinjekciójának hála nem így történt.

komment

Címkék: filmkritika sci fi 7/10

Tovább törtetünk

2011.07.09. 09:30 Dr.Jones

Kb. két hét van már csak vissza a 8. évadnyitóig, de aki nagyon nem akarja kibírni, annak itt a legújabb előzetes, mely ezúttal egy kicsit részletesebb betekintést nyújt az évad tartalmába.

komment

Címkék: video előzetes sorozat törtetők entourage

Game of Thrones: 1x10

2011.07.08. 19:57 Gevin

Bevallom kicsit becsapdázva éreztem magam, amikor az írók az utolsó előtti részben lecsaptak(!) a cliffhanger hatalmával - az HBO még külön magyarázkodott is, miközben könnyesre röhögte magát. A nem várt fordulatot direkt korábban ellőtték, hogy aztán az utolsó részben lehessen rá reflektálni, a karakterek érzéseit és célirányultságát belőni ebben a kurva mocskos háborúban - amely mellesleg csak most kezdődik. Épp ezért a csalódottságom hetekig taszított letargikus mélypontba - vagy legalábbis inkább mást néztem - majd amikor megtekintettem a befejező részt, még inkább nehezen szaladt le a torkomon a falat, amiért olyan események zajlottak le a Game of Thrones-ban, amelyeknek sem az irányuk, sem következményük, sem a mentális súlyuk nem tetszett. Innentől Spoilerek.

komment

Címkék: fantasy dráma sorozatkritika game of thrones

Kedvencek Temetője 2 / Pet Sematary 2 (1992)

2011.07.08. 15:14 Gevin

Az első rész szánalmasan borzalmas totális újrafelhasználása a 90-es éveket végig filmező Edward Furlonngal a főszerepben. Igazából ez a fontos tudnivaló. Nincs semmi elrugaszkodás, a kreativitás nulla, totál ugyanazt látjuk, csak három évvel később és százszor szarabb kiszerelésben, rosszabbnál rosszabb színészi játékkal. A két gyerekszereplő néha azért egész vicces, ráadásul főgonoszon már rég sikerült ennyit visítanom, mert amit Clancy Brown Gus Sheriffként művel, azt horrorparódiás színészekpalántáknak kéne oktatni.

Az érdekes, hogy a folytatás 3 évvel később készülve eleinte egész szép gore elemeket mutat, a maszkok is teljesen vállalhatóak, de KIZÁRÓLAG az elején. Később ugyanolyan ósdi farkasfejeket és plüssállatokat vonultat fel, mint az első rész néhány jelenetében. Csak míg ott a hangulat simán elfeledteti velünk a kilógó technikai megoldásokat, itt egyenesen irritálóan gagyivá és viccé csonkítja az amúgy is könnyfakasztóan nehezen végigülhető másfél órás játékidőt. Még szerencse, hogy van humorérzékem: mert azt a logikátlan baromságot, hogy a Sheriff azért lövi le mostohafia szerencsétlen kutyáját, mert az kettőt ugat, miközben ő az asszonyt döngetné, azt csak elviccelni lehet. Vagy amikor a két gyerek látja meghalni a Sheriffet és ahelyett, hogy elmondanák mi történt és nekik az égegyadta világon semmi közük hozzá, inkább mennek és eltemetik. Azt a fickót, aki már élve is egy elcseszett baromállat volt, az indiántemető valószínűleg egy délután a srácokat baseballozni vivő, megértő mostohafatert varázsol belőle. Meg a faszt: megnyúzza az otthon nevelgetett nyulait, majd undorítóan a szájába tömi végül lemészárolja a saját családját. A film végét firtatni sem érdemes, addigra annyira tele lesz a tökünk, hogy imádkozva ülünk, hogy az utolsó perceit számláljuk.

Tehát: Kedvencek Temetője 2 = lélegzetelállítóan szar folytatás, amely az első rész összes pozitívumát egyenként tapossa végig. Ötlettelen, zavaróan buta horror, amely már akkor halott volt, mikor még meg sem született. 3/10

komment

Címkék: horror filmkritika 3/10

A Walking Dead S2 Teasere

2011.07.08. 11:26 Gevin

Promozzák a második évadot, semmi extra, de a zombifüggők úgyis velünk vannak. Aki pedig homokba dugta eddig a fejét, annak itt van a pilotkritika meg az évadról való írásunk.

komment

Címkék: video the walking dead

Karakterkrimi-játék #16

2011.07.07. 17:04 Gevin

1990 utáni filmben életre keltett karakterről van szó:

"Segítenem kell valakinek egy bizonyos tevékenység elsajátításában.

 Számomra ismeretlen a fickó, de végül elvállalom.

 Beengedjük őt magunk közé.

 Mikor már azt hiszem, hogy egyre többet tudok róla, valójában fogalmam sincs ki ő.
 
 A fickó valós szándékai kiábrándítóak."

A megfejtés: Tyler - Holtpont



Ranglista:

4 pont: Sparrow
3 pont: Nightshift
2 pont: Swarm,
1 pont: Tyereskova, Robbie 90, Cerka, Frog, Zaphod

komment

Címkék: karakterkrimi játék

Batman: Arkham City - Megjött Robin

2011.07.07. 09:30 Dr.Jones

Eleinte csak pletykálgattak róla, ám később hivatalossá vált, hogy az új Batman játékban a Bőregér társa, Robin is szerepet kap. A figura nem örvend túl nagy népszerűségnek a Denevérember rajongóinak körében, ennek pedig elsősorban enyhén metroszexuális kisugárzása lehet az oka. A Rocksteady műhelyében azonban egy teljesen újraértelmezett, modern köntösbe bújtatott Robint teremtettek, és őszintén remélik, hogy elnyeri majd a rajongók tetszését. A ruhája színeit, valamint az elmaradhatatlan köpenyt megtartották, de a régi személyiségét teljesen átformálták. Az új Robin egy visszahúzódó, magának való srác, aki könnyen kijön a sodrából, ha provokálják. Nem egy puhány fickó, és ezt az is bizonyítja, hogy szabadidejében ketrecharcosként üti el az időt.

Túlságosan nagy teret azonban nem fog kapni az Arkham City-ben, hiszen nem is minden csomagban lesz elérhető a karakter; egyedül azok fogják megkapni, akik a Best Buy-tól rendelik elő a játékot. Ők is mindössze egyetlen Challenge mapon kalandozhatnak Robin bőrébe bújva, a fő küldetések alatt (elvileg) nem fog feltűnni. Mindenesetre, ha elég pozitív visszajelzést kapnak a készítők, akkor szinte mérget vehetünk rá, hogy ha lesz következő rész (és miért ne lenne?), akkor abban már jelentősebb szerepe lesz a fiúnak.

komment

Címkék: játék batman arkham city hírek és infók

Stake Land (2010)

2011.07.06. 15:29 Gevin

Poszt-apokaliptikus vérbő vámpírmozi Jim Mickle agyából. Kerüljük ki a zsánerben elkövetett produkciókkal való összehasonlítást, mert nem volt olyan kritika, amely el ne lőtte volna az összes szóba jöhetőt. Inkább teszek két végpontot a meghatározásukra: vérgőzös-röhögős-gore és zavarba ejtően realista disztópia - az aszexuális korcsszerelmek nem férnek bele a képbe. Nos, a Stake Land a két végpontból inkább utóbbira hajaz minden innovatív szándéktól mentesen, viszont ahogyan mindezt csinálja az dicséretes: brutális, dinamikus sodrású, mocskosan karakterisztikus horror, amely mellőzi a felesleges giccset. Hát nem szép?

komment

Címkék: horror dráma filmkritika 7/10 posztapok

Karakterkrimi-játék #15

2011.07.06. 14:23 Gevin

2000 utáni filmben életre keltett karakter:

"A kevés túlélő egyike vagyok.

 Egy másik életben maradt emberrel próbálunk túlélni a menedékünkben.

 Tudjuk, hogy előbb-utóbb el kell hagynunk ezt a helyet.

 A világunk teljesen megváltozott.

 Igyekszem láttatni, fenntartani, hogy még érdemes reménykedni."

A megfejtés: Frank - 28 nappal később



Ranglista:

3 pont: Nightshift, Sparrow
2 pont: Swarm,
1 pont: Tyereskova, Robbie 90, Cerka, Frog, Zaphod

komment

Címkék: karakterkrimi játék

Hugh Laurie megérdemli

2011.07.06. 11:47 Gevin

A L'Oréal-nak reklámoz. Vigyázat, vicces.

komment

Címkék: fun reklám

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása