Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Van Damme Dokureality-zik - Behind Closed Doors

2011.04.03. 13:25 Gevin

Életéről és munkájáról forgat az öreg JCVD, ami ezen promo alapján, rábólintósan korrektnek néz ki. Aki Van Damme pörgőrúgásain és pontosan célzott ütésein nőtt fel, az szerintem simán máig tiszteli a csávót. Legalábbis személy szerint én azt teszem, és valahogy ő nekem mindig szimpatikus maradt és soha nem esett át a ló túlsó oldalára, úgy mint pl Seagal. Az első rész egyébként már lement a tévében, szóval tölthető már itthon is, aki kíváncsi rá mi történik nap, mint nap a b-filmes legendával. Promo-video a tovább mögött.

2 komment

Címkék: video sorozat

Cigiszünet

2011.04.03. 13:24 Dr.Jones

Akkor most vesszünk el egy kicsit Skyrim hatalmas hegyei közt.

4 komment

Címkék: cigiszünet skyrim

Sárkányok és sárkányszülöttek – Skyrim infók, képek és trailer

2011.04.02. 16:15 Dr.Jones

2011. november 11-ét valószínűleg minden valamirevaló fantasy rpg rajongó bejelölte a naptárban, hiszen (remélhetőleg) ekkor jelenik majd meg a The Elder Scrolls 5. része, a Skyrim. A készítők pedig nem sokat titkolóznak, sorra szórják elénk a kecsegtető hírmorzsákat, melyekből most összeállítottam nektek egy csokrot.

4 komment

Címkék: video előzetes játék képek skyrim hírek és infók

The Hangover 2 - Trailer

2011.04.02. 15:31 Gevin

Az a helyzet, hogy ez alapján szinte tök ugyanaz, mint az első rész, csak Bangkokban játszódik. Kicserélték az állatot, fog helyett tetkó, eltűnt séró és visszatérő mellékszereplő is akad. Ettől függetlenül szórakoztatónak tűnik, reméljük, hogy az önismétlés csapdáját sikerül elkerülni.

1 komment

Címkék: előzetes

A Vadnyugat Eastwoodja: Pár dollárral többért / Per qualche dollaro in più (1965)

2011.04.01. 18:45 Gevin

Ennio Morricone megbabonázó füttyszó szólója ismét betereli a Névtelen Férfit a koszos, lőportól és whiskytől bűzlő gyönyörűen kietlen vadnyugat vásznára. Az Egy maréknyi dollárért sikere után viszont, Leone sokkal több szálat mozgat, több töltényhüvelyt hullat a porba, de nem feledkezik el a karakter központúságról, amely ismét uralja a vásznat és legfontosabb tulajdonsága a klasszikussá érlelődött trilógia második részének és a többinek egyaránt.

 

Szólj hozzá!

Címkék: western filmkritika 8/10 a vadnyugat eastwoodja

April Fools' Day - Senki sincs biztonságban

2011.04.01. 09:41 Dr.Jones

Íme, egy ötletes animációs filmecske eme jeles nap alkalmából.

Szólj hozzá!

Címkék: video animáció rövidfilm

The Avengers - Fan-Made Trailer

2011.03.31. 16:33 Gevin

Egy rajongó munkája, az eddigi anyagokból hegesztett össze egy előzetest, az - elvileg - 2012-ben érkező Avengers filmhez. Van benne egy ultragáz jelenet, ami szinte kiesik a videóból és a Renner-ös Bombák Földjén sem passzol annyira, de ettől függetlenül - vagy épp ezért - egész szórakoztató. A váz az kb hasonló lesz majd.



A tovább mögött pedig van még egy, ami régebben készült:

2 komment

Címkék: fun video

Bronson (2008)

2011.03.30. 18:44 Gevin

A börtön szar hely, egy "monoton rémálom" a hétköznapi ember számára. Charlie Bronsonnak viszont a börtön maga a színpad, a pódium amelyen előad, a bűnözőkből álló publikum pedig üvöltéssel, éljenzéssel ünnepli őt, hiszen híres ember. 30 évet töltött magánzárkában és a legerőszakosabb elítéltként tartják számon, aki soha nem ölt embert. Egyetlen bűne volt mindössze: híres akart lenni.



"Charles Bronson vagyok, Nagy-Britannia legerőszakosabb rabja."

Nicolas Winding Refn
(Pusher trilógia) vitte vászonra Michael Peterson alias Bronson élettörténetét, amely brutális, drámai, és a maga őrült és perverz módján művészi. Mike Petersont egyetlen cél hajtotta egész életében, a hírnév. A film elején közli, hogy nem tud énekelni, csapnivalóan színészkedik, egy valamihez viszont emberfeletti módon ért, az pedig nem más, mint a bunyó. Ez igen hamar kiderül, amikor az iskolában kiüti az egyik diákot, majd tanórán megismerteti a pedagógust az öklével, aztán hozzávág egy asztalt. Nem telik bele sok időbe, míg eljut a börtönig, ami neki csak valami hotel, ahol csupán azért szállt meg, hogy aztán felléphessen. Az agresszió neki olyan, mint Bungee Jumping közben a felszökő adrenalin, csak nála nem csillapodik hiába ordítja ki magából, hiába ver össze tucatnyi fegyőrt, folyamatosan termelődik, ő pedig használja. A fizikuma tökéletesen kiépített, elméjében szűnni nem akaró akarat rejtőzik, amely 120-al repeszt és egy pillanatra sem lassít. Bronson kálváriája akármennyire véres, mocsokkal és erőszakkal teli, egyszerűen tiszteletre méltó.

Refn az újabb példája annak, hogy a brutalitás és az erőszak igenis művészi szintre emelhető, a fröcsögő vér nem csak holmi hatásvadász eszközként használható, és a nyers erő olykor vezérelhet egy embert, a számára nemes cél eléréséhez. Persze ezt nem mindenki fogja meglátni a Bronsonban, ahogy az előítéletekkel sem kíván harcolni, mindenki azt láthatja benne, amit szeretne: egy őrülten erőszakos tébolyult vadállatot, vagy esetleg egy szellemileg megtörhetetlen embert, akitől a céljait semmilyen földi erő nem képes elválasztani.

A rendező ezúttal sem hazudtolja meg önmagát, a nyers és alternatív valóságot összemosva teszi emlékezetessé ezt a 90 percet - a karakter már önmagában megragadó - amely ugyan néha elmélázik és belassul, de sohasem fárasztja nézőjét. Groteszk humorral öleli körbe az akciójeleneteket, és néha hirtelen köp az arcunkba egy-egy káromkodást, amitől majd hanyatt esünk az egyik percben, a következőben pedig már mosolygunk. Ugyanakkor, mindezekkel együtt magával hurcol némi elvontságot, a bevett kliséktől öklendezik és ha nem vagy kíváncsi rá, akkor egyszerűen kirugdos az ajtón.

Tom Hardynak valami eszméletlenül mély szintre kellett süllyednie, hogy képes legyen eljátszani ezt a karaktert. Amit bizony tökéletesen megold, olyan játékkal kelti életre az együgyű izomköteget, amely az egyik pillanatban még teljesen kedvelhető, a másikban pedig képes lenne a felismerhetetlenségig verni akárkit. Folyamatos bizonytalanságban képes tartani, nem lehet előre látni, hogy mire készül, viszont minden helyzetben ott az a nyugtalanító érzés, a levegőben szinte szaglik a feszültség, ha Bronson elnémul és csak mered maga elé, vagy a képünkbe.



Még kiemelendő a soundtrack, mely feltölti a jeleneteket, néha szinte már túlcsordulóan lüktet az elménkben, majd szép lassan elhalványul. A Bronson végül sokkoló ridegséggel vonul a színfalak mögé, bennünk hagyva valami zsigerit, művészit, valami ösztönöst, mely sokáig képes emlékezetes maradni, akár így, akár úgy. Megérdemel egy 8/10-et.

1 komment

Címkék: akció életrajz dráma filmkritika 8/10

Álomháború / Sucker Punch (2011)

2011.03.29. 14:09 Dr.Jones

Tűkön ülve vártam a Sucker Punchot már az első trailer óta, és bár a rengeteg mérhetetlenül negatív kritika némileg elbizonytalanított, mégis azt kell mondanom, hogy cseppet sem csalódtam Snyderben. Pontosan azt rakta elém, amit az előzetesben megígért, nem többet, és nem kevesebbet. Egy hihetetlenül látványos akcióorgiát kaptam, ami néhol ugyan komolyabb a vártnál, de nem szabad bedőlni neki, mert könnyen a szórakozás rovására mehet.

8 komment

Címkék: akció fantasy filmkritika 8/10

David Fincher production

2011.03.29. 12:31 Gevin

Az eddigi filmjei egy videóban összegezve. A zenék közt Arcade Fire is duruzsol.


 

2 komment

Címkék: video

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása