Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Iz da Moody!

2011.01.09. 22:28 Gevin

Minden Hank Moody férfi, de nem minden férfi Hank Moody.



Az alábbi kis Kaliforgia "közmondás" után csak annyit mondanék, hogy a 4. évad második része is állat volt (az elsőről itt), még ha kevesebb ehhez hasonló poén akadt, mint a második képen. Most a drámát biztosították be, rendesen tolták az arcunkba és működött, mint a falióra. A Rescue me legutóbbi részeihez képest itt megmaradt a hangulat, a hedonista életfelfogás. Eszméletlen jó évadnak nézünk elébe. Ha hihetünk ennek a táblázatnak, akkor holnap tolják le hivatalosan az első részt. Nézzétek!

komment

Címkék: sorozat californication

Ördög / Devil (2010)

2011.01.08. 20:05 Dr.Jones

Mondjon bárki bármit, Shyamalannak igenis jó ötletei vannak. Más kérdés, hogy újabban ezekkel az ötletekkel nem igazán tud mit kezdeni, ráadásul rossz döntések sorozatát hozza, így az Ördögöt is lepasszolta, pedig – ha nem is állította volna helyre a léghajlítós borzalom által megtépázott hírnevét -, mindenképpen jót tett volna az imidzsének.

Az ötlet jelen esetben annyi, hogy öt egymást nem ismerő ember egy liftben reked, és közülük valaki nem más, mint az ördög „álruhában”. Az alapszituáció tehát borzasztó egyszerű, mégis nagyon érdekes, és még egy nem túl bonyolult, de többnyire izgalmas és fordulatos történettel is sikerült keretbe foglalni. A bajbajutottakon egy nyomozó meg két biztonsági őr igyekszik segíteni, akik kamerán keresztül követik az eseményeket. A sztoriról nem is kell tudni ennél többet, mert minden apróság jelentősen rombolhatja az élményt.

komment

Címkék: thriller filmkritika 7/10

Rescue Me - 6. évad kivégezve

2011.01.08. 15:43 Gevin

Megejtettem a favorit sorozatom aktuális évadját. Igen, a tévhitek vagy olyasmik eloszlatása végett mondom, hogy a Rescue me a kedvenc sorozatom. Talán most páran azt gondolják, hogy emiatt elfogult leszek, de majd meglátjátok, hogy mivel fogom ezt cáfolni. A kezdés, mint írtam kaotikus és szétszórt volt, ami valahol igaz talán az egész évadra is. Konkrétan ez a szezon Tommy karakterének teljes sárbatiprásáról szólt. Komolyan. Ezért picit csalódott vagyok, mert a sokak által gyengének tartott 5.évad nálam nagyon működött, megidézve az első-második évados hangulatot, ez viszont alulmúlta azt. Spoileres leszek a továbbiakban.



Valahol várható és életszerű volt, hogy eljutnak ide, de ahogy az első és a második rész lezajlott, hát én azt mondtam magamban, hogy "Tommy ébredj már fel! Vess véget ennek a baromságnak." De nem álom volt. Egyszerűen olyan húzásokkal jöttek elő az írók, mintha 3 vödör Whisky és 4 extazy után ültek volna le megírni az epizódokat. Ebből mondjuk annyi pozitívum azért akadt, hogy a poénok csak úgy sziporkáztak, tehát a 6. évadban ebből nem volt hiány, kaptuk végig a beteg humort. Viszont a dráma néhol átbillent az akarástól és az erőtlensége miatt elveszett valahol mélyen.

Az első, ami szemet szúrt az Franco, Janetre való nyomulása. Egyszerűen tök nem illett a képbe, meg hogy ott rohad náluk minden nap. Plussz a Gavin család lesüllyedése néha sajnos már tényleg szappanoperába csapott át. Mondjuk Tommy és Colleen bepiálása az eszméletlen jó rész volt, a legjobb a 10 közül. De egyébként Colleen alkoholizmusa is túl hirtelen zúdult a nyakunkba és megmondom őszintén engem annyira nem érdekelt, hogy az évad felében szinte csak ezt kelljen néznem. Ami a legjobban hiányzott nekem az a vagányság, a tökösség. A 10 részből talán ha 2-ben éreztem azt, hogy Tommyt nem alázzák porig. Persze valahol érthető, hogy már megöregedtek, nem taknyos fiatalok, akiknek minden megy, de a nőknél és a melóban is egyaránt leégették Tommyt. És inkább az utóbbi zavart engem rohadtul. Mondjuk akad egy-két zseni párbeszéd például mikor Tommy megőrül a bárban és leveri Jimmyt, amiket ott elmond az üt rendesen. Van néhány ilyen, de a teljes egészet nézve ezek csak apróbb pontok.

Aztán ugye jöttek Lou szívrohamával, ami végül is valahol teljesen beleillik a képbe és jól tükrözi, hogy ebből a szakmából kiöregedik az ember és eljön az idő amikor ott kell hagyni. Az a párbeszéd remek volt, amikor ezt Tommynak ecsetelte Lou. Mégis hiába igaz és életszagú, mert ha egy sorozattól pont az erényét veszik el, akkor azt nem esik olyan jól nézni. Mintha az eddig felépített precíz kártyavárukat laponként elkezdték volna lebontani. Nem azt akarom nézni, ahogy Tommy Gavin gyávává válik, ahogy a lánya belepusztul a saját hülyeségébe. A tökös osztagot akarom látni, a drámát amivel pofán vágnak és a humort ami egy összeszokott csapat közt működött. Ez együttesen pedig csak néha fénylett meg ezen a 10 részen.

Az ivásról annyit, hogy ezzel így ebben a formában már nem tudnak sokkolni.  Mert, aki nézte előtte is annak ez már semmi. Egyszerűen már nincs, amit ne láttunk volna a Gavin-alkoholizmusból. És megint ezen lovagoltak többször is, de minek? Eljátszották már ezt, a gyűlésektől kezdve a zugpiálásig, csak ismételték önmagukat, mert ezeket már láttuk ezerszer jobban, működőképesen. Viszont itt befuccsolt ez a képlet. A jellemfejlődések hiánya pedig pótolhatatlan.

Ha valóban sokkolni szeretnének - és mivel szinte már minden drámai elemet megléptek nem könnyű - akkor szerintem Janetet kéne kinyírniuk az íróknak, aztán Sheilat pedig elküldeni a francba, egy elköltözéssel mondjuk. Utána pedig Tommyra és a bandára koncentrálni.

Mellékszerepben feltűnt Peter Gallagher, aki viszont nagyon jót tett az évadnak a Tommyval való dialógusai emelték a szintet, mert hát volt honnan. A Californicationba is szintén zseniális volt a pali. Ki gondolta volna, hogy a Narancsvidék melegszívű apukája ilyen szélsőséges szerepeket vállal majd? Én biztos nem.



A finálé egyébként a többi évadzáróhoz képest harmatgyenge volt, de ehhez a 10 részhez képest egészen jó. Kaptunk két olyan dolgot, amiből már reménykedhettem, hogy na mégis a Rescue me-t nézem. Damien, a cold openbe való feltűnése nálam kiverte a biztosítékot, nagyon durván hatott. Amit utána simán elba*ztak és kidobtak a kukába. Oké, tele van beteg humorral a sorozat, de ide nem kellett volna, ide kellett volna egy kis gyász, komolyság. Nem bírtam Damien karakterét, de megérdemelt volna egy normális "részvétet".Ráadásul még csak a halvány jele sem látszott senkin, hogy megrázták volna a történtek. Az időugrás is katasztrofális lépés, a 9. rész végétől kellett volna folytatniuk. Az epizód vége mondjuk zseniális volt, már csak azért is, mert ha minden igaz és Tommy nem csak flesselt, akkor Damien meghalhatott elvileg.

Ide a végére, hogy az utolsó két felvonásból megvolt az első, és ez amennyire "mellé" ment, remélem a 7. évad pont annyira trafál majd telibe. Mert ezzel így konkrétan kicsit elbasszák a minőségi sorozatukat, amit nem kéne. Inkább Leary vonuljon vissza a színészkedéstől és kezdjen bele egy új sorozatba, mert menne neki. De ebbe a projektbe  úgy látszik már elfáradt a tökös Tommy Gavin. 7/10 megy az évadra, ezt úgy értsétek, hogy talán a 4. évad kivételével 9-10 pont körül adnék mindegyikre.

komment

Címkék: dráma rescue me sorozatkritika

Machetet befűzték a reklámozók

2011.01.07. 17:37 Gevin

Gyurma Machete elmeséli a filmet egy percben, mindent, ami lényéges és közben tolja a termékpromót. Zseniális.


 

komment

Címkék: fun video

The Ward - trailer: Carpenter melózik

2011.01.07. 16:44 Gevin

A dolgos John Carpenter ezt szállítja nekünk kétezertizenegyben. Lesz agybamászó zene, meztelen Amber Heard, meg a hatásvadász horror elemek. Utóbbitól még azért simán működhet, az előzetes alapján pl estére simán bevállalnám. És ti?


 

komment

Címkék: előzetes

Tolvajok városa / The Town (2010)

2011.01.06. 16:02 Gevin

A '90-es évek elején Ben Affleck és Matt Damon berobbant Hollywoodba és azóta nem is hajlandóak onnan kisétálni a mi legnagyobb örömünkre. A Gone baby gone-al az idősebb testvér megmutatta, hogy a kamera mögött még talán több tehetsége adatott, mint előtte. A Bostoni atmoszféra, amit megteremtett elég szimpatikusra és profira sikeredett, így nem volt kérdés, hogy A Town a várólistám élmezőnyében tanyázik-e. Meg is lett az eredménye, mert bár nem igazán mutat újat, de a Heist filmek klasszikusai közé azért tuti beírják majd a kritikusok. Vagy mi.

komment

Címkék: akció filmkritika 8/10

Halálfutam 2. / Death Race 2 (2010)

2011.01.05. 20:02 Dr.Jones

A prequelek nálam alapból hátránnyal indulnak, mert általában nem szeretem előre tudni egy film végét. A Death Race 2 esetében viszont nem voltak ilyen előítéleteim, hiszen – mint ahogy az várható volt -, rohadtul nem a történetre épít, méghozzá annyira nem, hogy kb. egy az egyben lemásolja az első rész minden fontosabb momentumát.

Carl Lucast egy félresikerült bankrablás után lecsukják, és mivel nagyon kemény meg kevés a haja, rögtön fel is kérik, hogy vegyen részt az ún. Deathmatch-en. A tévében is közvetített viadalon a legelvetemültebb rabok mérik össze erejüket, akik eleinte puszta kézzel harcolnak, majd ha ügyesek, különböző fegyverekhez juthatnak. A háttérből természetesen itt is egy nő irányítja az eseményeket, aki bármire hajlandó a nézettség növelésének érdekében, ezért átalakítja kicsit a játékot, és létrehozza a Death Race-t, ahol felfegyverzett autókkal csapatják a versenyzők. Lucas helyzetét nehezíti, hogy volt főnöke vérdíjat tűzött ki a fejére…

komment · 1 trackback

Címkék: akció filmkritika 6/10

Californication: a 4. évad eleje meg a preair

2011.01.05. 11:21 Gevin

Kicsúszott a Showtime karmai közül az első két rész, amit ugye az újságírók kapnak meg előre, hogy tudjanak írni róla. A sorozat január 9-én fog majd ténylegesen startolni. Na, de ezt már mindenki tudja remélem. A lényeg: Hank Moody is Back! A 3. évad szerintem kiba*zott zseniális volt, a Misfits előtt talán azon tudtam utoljára a legtöbbet röhögni. A Californication a legjobb dramedy jelenleg a tévében.



Gondolom mindenki tudja, hol hagyták abba, ha nem akkor tessék visszapörgetni az emlékeket. De elég ha megnézitek a rész elejét, mert ott úgyis bemutatják, haha. Igazából nem csak a történetben, de minőségileg is ott folytatják, ahol abbahagyták tavaly. Marha jó humor, tipikus Hank dumák és még egy új karaktert is ide csábítottak. Természetesen nőt, ki mást?! Az új helyzet most az, hogy Hanket bedobják a filmiparba, konkrétan a forgatókönyvírás felé terelik a témát, de mint tudjuk ez csak hátteret ad Hank csajozásaihoz, meg a hedonista életvitelhez.

Persze cicik nélkül nem lenne Kaliforgia, úgyhogy naná, hogy képbe hozták az új lányt (Addison Timlin), aki mellesleg egész szimpatikus, bár az írók erre még rácáfolhatnak több rész után. Megtették már. Egyébként még csak az első részt láttam, a második még nem volt meg, de évadkezdésnek ez ragyogó volt. A zene amivel kezdtek, közben ahogy a Marlboro lángra kap, üveg Whisky a kézbe, a szemüveg fel. Ezzel a pár másodperccel azonnal visszahozták az érzést, amit mindig ad a Californication.

A dráma oldaláról persze a kocka maradt úgy, ahogy utoljára elgördült, de hát az előző finálé után ez ott volt a pakliban. Minden lazaság mellett, ott a depresszió hiába jönnek a nők sorba. Mivel a Kaliforgia nálam a Top 5-ben van, általában a tömbösítve nézés mellett döntök, így szerintem ezúttal sem lesz másként, mert bazi kevés lesz ez a heti 25-30 perc.

A kezdésre menjen egy 8/10, mert ahogy ismerem őket, lesz még bőven feljebb a léc.

komment

Címkék: vígjáték dráma californication sorozatkritika

First Person Shooter 2

2011.01.05. 07:13 Gevin

first person lövöldözős játékok adaptálva kisfilmben. Counter feeling. Poén az egész, lehet, hogy már megcsinálták régebben, de simán érdemes rászánni ezt a két percet.

komment

Címkék: fun video

Az utazó / The Tourist (2010)

2011.01.04. 16:50 vendegblogger

Nosztalgia, erőtlenség, vontatottság és össze nem illő jelenetek sorozata teszi középszerűvé Florian Henkel von Donnersmarck Utazóját.

Alapvetően semmi baj nincs abban, amikor egy bizonyos korosztályos ízlést akarunk megszólítani a filmünkben, mert igen is vannak más típusú akcióhősök, mint a 80-as évek fél hadsereget legyűrő izompacsirtái. Ezt a hullámot lovagolta meg a Mr. és Mrs. Smith, majd a Kéjjel-nappal is.

komment · 2 trackback

Címkék: akció filmkritika vendégblogger 6/10

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása