Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Hung: az első évadról

2010.11.07. 15:20 Gevin

Elég ha annyit említek, hogy az HBO szállítja? - Talán. És ha azt mondom, hogy a Californication hangulata sejlik fel néha? - Esetleg. Na és ha azt mondom, hogy Thomas Jane (The Punisher) a főszereplő? - Attól függ. És ha azt mondom, hogy egy lecsúszott tanár és kosárlabda edző, akit elhagyott a felesége egy pöcs bőrgyógyászért, leégett a háza, egy sátorban lakik a saját telkén, nincs egy fityingje sem, a biztosító pedig nem fizet? - So-so. Akkor azt mondom mivan ha ez a középkorú faszi, férfi prostinak áll, mert a gimis imidzséből csak a nagy farka maradt meg mára, és valamiből el kell tartsa magát és a két gyerekét? Na ugye, hogy egész érdekes kis sorozat (lehet első hallásra) a Hung.



Na szóval, aki maradt olvasni, annak akkor kicsit mesélek, hogy mi van még itt. Amiket felvázoltam, azokból nem tudom mennyire esett le, hogy a készítők ráfeküdtek a válságra elég erőteljesen, ami érződik is rendesen, de ez nem tartozik feltétlen a Hung vonzerei közé. Thomas Jane remekül formálja meg a nem túl eszes, de a szexben profi Ray Dreckert. Aztán összeáll Tanyaval (Jane Adams), akit felfogad stricijének (hehe) és elindul a Boldogság Tanácsadó biznisz. Azt azért el kell mondjam, hogy szerintem Tanya karaktere húzza le teljesen a sorozatot, hihetetlen irritáló sokszor a nyafogásáival és a mélységes depresszióval a nyakában. Drukkoltam, hogy rúgják már ki, de végül csak itt maradt.

Kellemes időtöltés, olyan szép, naplementés délutánon nevetgélős, cigizős, kávézós, és egy nagy kanálnyi depresszió hozzá az adalék. Ami furcsa viszont, hogy 26 perc átlagosan egy epizód, és bizony sokszor érezni, hogy ez kevés, ha rendesen akarnak drámázni, és hát úgy tűnik valami olyasmi a tervük. Az évad végére ez szépen körvonalazódott, ezért furcsa, hogy nincs 30 perc egy epizód sem, hiszen ha drámasorozat, akkor minimum 40 perc az átlag, nem véletlenül. A bajom az lett a végéhez érve, hogy a mellékszereplők lehúzták néha, az amúgy is kevés játékidőt. T. Jane-el semmi gond, de a másik Jane borzasztó, komolyan nagyon idegesítő és zavaró. Az ex-nej, Anne Heche pedig szintén valami ilyesmit tudott produkálni, borzasztó szar és idegesítő volt. Értem én, hogy a "hülyepicsát" és a gyerekeivel törődő anyát kell összekombinálnia, de ebben a formában, ahogy ezt előadja, az nem adja (haha). Ezt a felborított egyensúlyt próbálja kiegyenlíteni Rebecca Creskoff egészen ügyesen. Ő érzelmek nélkül játszik, csak az üzletet szem előtt tartva, miközben azért igénybe veszi a szolgáltatást olykor-olykor. Drukkoltam az évad végén, hogy Ray bízza rá magát.



Összességében elég jó kikapcsolódás a Hung, viszont a humort a lelkibb dráma váltja fel szépen lassan ballagva a finálé felé. A fináléről annyit, hogy hangulatban hozta, amit kellett neki, keserű mégis szép lezárással, egy hatalmas monológgal a végén. 8/10-et simán megért az utolsó epizód, ezen kívűl még az 5. rész húzott elő egy ászt a pakliból.

A remek fényképezés szintén a sorozat erénye, ezen a képen picit feljebb látszik is, de néhány napja lőttem még jópár hihetetlen hangulatos képet belőle, erre tudjátok megnézni őket.

Viszont az irritáló szereplők mellett nem tudok elmenni, az ő karakterük és mindennapjaikban való nézelődés nem feltétlen sorolható a pozitívumok közé, így 7/10 megy az egész évadra. A folytatás mindenképp nézős.

komment

Címkék: sorozat vígjáték dráma hung

The Illusionist előzetes újra

2010.11.07. 14:02 Gevin

Francia, kézzel rajzolt mese egy bűvészről, a Belleville Randevű rendezőjétől. Ez nem az útszéli összekapart szarkupac a tanulság sablonok sorbaállításáról, hanem egy hangulatban fürdő varázslat. Az előző és ez a bemutató is minden bizonnyal ezt állítja.


 

komment

Címkék: előzetes

Hakuna matata

2010.11.06. 22:53 Gevin

Estére egy kis vidámság. Ja, és a hónap pólóját se feledjétek.

komment

Címkék: fun

Monsters (2010)

2010.11.06. 11:07 Dr.Jones

Be kell vallanom, nagyon régen szenvedtem ennyire filmnézés közben. Komolyan, akit ez leköt, az vagy nagyon unatkozhat, vagy már hónapok óta nem látott mozgóképet. Háromszor kellett nekifutnom, mire elértem a végére, pedig nem rossz amúgy a Monsters, csak borzasztó unalmas.

Ez meg hogy lehet? Mármint hogy lehet a film egyszerre jó és unalmas? Mielőtt erre rátérnék, hadd ejtsek pár szót a történetről: A két főszereplő, Samantha és Andrew el akar jutni A-ból B-be úgy, hogy a két pont közötti szakaszon hemzsegnek a földönkívüli lények, amik mellesleg nem igazán kedvelik az embereket. És pont. Ez még nem is lenne egy rossz ötlet, hiszen ki lehetett volna hozni ebből egy feszült, szörnyek elől menekülős sci-fit, de Gareth Edwards író-rendezőnek egész más tervei voltak.

komment

Címkék: filmkritika sci fi 4/10

Cigiszünet

2010.11.05. 23:08 Gevin

A Hung-ból vadásztam képeket, később lesz írás is nyugi. Addig lazításhoz itt van pár kedvcsináló fotó. Aláfestésnek a 7. részt befejező soundtrack.





komment

Címkék: cigiszünet

Így neveld a sárkányodat / How to Train Your Dragon (2010)

2010.11.05. 10:35 Dr.Jones

Már nem azok az idők járnak, amikor nyugodt szívvel ülhettünk be egy animációs filmre, biztos tudatában annak, hogy remekül fogunk szórakozni, kortól függetlenül. Elég sok gyenge eresztés látott napvilágot az utóbbi néhány évben, de szerencsére a Dreamworks égisze alatt készült Így neveld a sárkányodat nem tartozik közéjük. Így kellene talán néhány rendezőt is megnevelni, hogy megtanulják, hogyan lehet nulla ötletből látványos és élvezhető mesét rittyenteni.

komment · 1 trackback

Címkék: animáció fantasy filmkritika 7/10

Pancser Police / The Other Guys (2010)

2010.11.04. 15:03 Gevin

Az előzetesek, a posterek, és a két főszereplő, engem totál meggyőzött anno, hogy majd egy eszetlen akció-vígjátékot kapunk az arcunkba Adam McKaytől. Sajnos nem így lett. Hiába szakadtam meg régen Will Ferrell idióta humorán, mára ez tovaszállt, pedig most sem kételkedtem benne. Marky Mark gondoltam majd asszisztál, de a kiabálásain kívül nem sok mindent mutat nekünk, még ha vicces is volt, ahogy Eva Mendesre rácsodálkozott. Közepes és unalmas lett a PP, ezt főleg abból lehetett érezni, hogy olyan volt mint egy hosszútávfutó a maraton után: izzadságszagú.

komment · 1 trackback

Címkék: vígjáték filmkritika 5/10

London Boulevard előzetes

2010.11.04. 15:01 Gevin

Colin Farell végre megint egy jó szerepben tűnik fel. A sztorija egyszerű: az öltönyös gengszter kijön a börtönből, egy sztár pedig felbéreli, hogy neki tegyen meg különböző dolgokat. Remek zene a tréler alatt, ropog a hangtompítós pisztoly, csattannak a pofonok. Tudom, hogy nem Guy Ritchie, de a Spíler ugrott be. Nektek?

komment

Címkék: előzetes

Louie: nem könnyű a stand-uposok élete

2010.11.03. 09:45 Gevin

Ha egyből címkét kellene aggatnom rá, azt mondanám, hogy ez "A" különc sorozat. Tényleg merőben eltér bármitől, nyers, friss, újat mutat. Akkora abszurd helyzetek vannak benne néha, mint a Family guyban, mikor jön egy poén, amire abszolút nem számítasz, de kurva nagyot tud ütni. Azért csak részben ilyen, mert a másik fele meg keserű picit, amolyan 42 éves elvált pasas szájízt hagyva maga után. Hasonlóan profi keverék, mint a Rescue me, és hát az is FX, csak mondom.



Louis C.K. a készítő, az író, a rendező egy szóval, az atyaúristen, akiről szól ez a részenkénti 20-24 perc. Egy stand-up humorista, aki saját magát alakítja és a fellépéseihez hozzáfűzi a hétköznapjait, amiket szemét módon eltúloz, ezáltal hatalmas poénok szállnak velünk szembe, amiken borulni lehet sokszor. Egyszerűsítve: amiket előad, azt itt konkrétan a képernyőn megelevenedve láthatjuk.

Mindezt úgy mondom, hogy nekem többnyire, az a humor, amit a színpadon művel nem igazán jön be, viszont amikor az "életéből" mutatnak néhány szeletet, azok nagyon adják magukat. Emellett a dráma zseniálisan működik, és sokszor emiatt esik ironikus túlzásokba a fellépései során. Úgy tudnám megfogalmazni, hogy szomorú dolgokról beszél, de azokat viccesen adja elő, amolyan "kinemszarjale" stílusban, ami gyakran átüt valami morbid kicsapongásba. Akkor most szólnék is, hogy ez nem megszokott humor, ez nem sitcom humor, van hogy beteg dolgokon viccelődik, amik önmagukban nem viccesek, csak az ő előadásában válnak azzá, vagy nem. Nemi erőszak, állatszex, és van még a listán ami megbotránkoztató. Valószínűleg, lesznek akik nem fogják értékelni. Pl. itt egy adat arról, hogy mennyien töltötték le átlagosan itthon az egyik torrent portálról részenként: mondjuk úgy 150-200-an. Ezt azért akartam tudatni.

Ami először megfogott benne, azok a témák amiket megemlít, tök jó gondolkodási alapot nyújtanak. Lehet, hogy nem nevetek együtt az ottani közönséggel, de teljesen elgondolkodtat a feldobott témakörökön. Konkrétan az van a főszereplővel jelenleg, hogy elvált a feleségétől, van két lánya, akikről sokat dumál, néha sértően, de hiába, mert érezni lehet a levegőben, hogy szereti őket. És persze ez csak a műsor része, a Louieval járó humor.

A pilot egyébként nekem nem jött be, egyáltalán nem mosolyogtam meg semmi. Aztán a második rész ötletfelvetése és bemutatása hihetetlen igényesre sikerült. Egy gyerekkori osztálytárs felidézése volt a téma, aki akkor nagyon jó bőr volt, de mára már vesztett a fényéből. Megmutatták, hogy képzeli el Louie a csajt a jelenben, aztán találkozott vele. A többit rátok hagyom. Volt rész, amelyik a vallással foglalkozott, volt amelyik a gyerekneveléssel, volt amelyikben nem füvezett senki(!), és voltak részek, amikben kiderül mennyire magának való ember C.K..



Nem mehetek el a vendégszereplők mellett, mert feltűnt itt Harmadikműszak-Bobby Cannavale, Pamela Adlon (a Californication kokós Marcyja), vagy Rickey Gervais aki, egy iszonyat fasz dokit játszott (must see). Egyértelműen ő volt a legemlékezetesebb. Ez a csapat meg nem véletlen, teljesen azt a hangulatot adta, hogy ők mind Louis C.K. hawerjai és jóbarátai akik beugrottak hozzá színesíteni a műsorát.

Érdekes és élvezetes kirándulás volt, komolyan mondom nagyon meglepett végül a színvonal, amit hoztak. Tele volt puskaporral és durrogtatott is rendesen. Az FX berendelte a második évadot, ami remélem minimum ezen a szinten fog mozogni, bízom C.K.-ben. A pontszám 8/10.

komment

Címkék: sorozat vígjáték dráma louie

Poszterek a karámban

2010.11.03. 09:00 Gevin

Egy újabb horda plakátot terelek be nektek, ebbe a posztba. Lehet nézelődni.

Elsőnek kezdjünk a The Divide poszterével, ami pedig a sztorit illeti: Hiróz Péter (Milo Ventimiglia) többedmagával egy bazinagy robbanás miatt atombunkerbe menekül, ugyanis itt lelnek a közelben búvóhelyre. Azonban ez nem bizonyul túl jó menedéknek, amikor vegyvédelmi ruhás csapatok törnek rájuk, nem spórolva a tölténnyel. Azt hiszem itt gyilkolás lesz.

komment

Címkék: poster

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása