Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Fekete karácsony / Black Christmas (2006)

2010.12.26. 14:30 Dr.Jones

A Végső állomás széria alkotói ezúttal sem eveztek ismeretlen vizekre, hanem egy kis ünnepi mészárlást hoztak el nekünk, az 1974-es Fekete karácsony remake-je által.  Sajnálttal közlöm már itt az elején, hogy színvonalban a Végső állomás gyengébb részeihez közelít, vagy talán még azoknál is rosszabb.

Billy, a kannibál megszökik a cellájából, mert otthon szeretné tölteni a karácsonyt. A bökkenő csak az, hogy a családi házat időközben kollégiummá alakították, és a bent tartózkodó lányok még csak nem is sejtik, micsoda borzalmak várnak várjuk.

Ennél egy icipicit bonyolultabb azért a történet, de az edzett horror-rajongóknak egyáltalán nem fog meglepetést okozni. Miközben egymás után hullanak a csajok, lassan Billy múltjáról is lehullik a lepel. Nagy fordulatokra ne számítson senki, ez egy teljes egészében klisékre épülő slasher, ami sokkal inkább az öncélú erőszakra fekteti a hangsúlyt, mint történetmesélésre.

És ha már a gore-nál járunk, nem kicsi bizakodásra ad okot, hogy a Végső állomás sikerreceptje, a kreatív gyilkolászás itt is elviszi majd a hátán a filmet, de ki kell ábrándítanom mindenkit, ugyanis pár érdekes megoldáson kívül nem sokat tud felmutatni a Fekete karácsony. A készítők belebuzultak a szemekbe, ezért a szemkinyomás, -kitépés szinte minden variációja beköszön, más kérdés, hogy ezek többsége az erőltetettsége miatt inkább vicces, mint gusztustalan. Persze, ahogy már említettem, vannak olyan megoldások is, amik után minden horror-rajongó megnyalja mind a tíz ujját.

A főszereplők számára szintén nem idegen a téma, többen is elhaláloztak már közülük valamelyik Végső állomás-filmben. Külsejüket tekintve pedig simán felvehetnék a versenyt a Sorority Row egyetlen értékelhető elemével, a szemrevaló csaj-állománnyal. A teljesség igénye nélkül Katie Cassidy, Michelle Trachtenberg, Mary Elizabeth Winstead és Lacey Chabert próbálja túlélni a karácsonyt.

Külön bekezdést érdemel a film soundtrackje, mert ha a szemgolyókkal feldíszített karácsonyfa nem lenne már önmagában is elég groteszk, akkor a gyilkosságok alatt felhangzó, jól ismert ünnepi dalok emelik igazán morbiddá a hangulatot.

Slasher-fanoknak és kezdő horrorosoknak tudom csak ajánlani, mert semmi maradandót nem képes nyújtani a Fekete karácsony. Az eredetijét nem láttam, de ennél mindenképp csak jobb lehet. 3/10 lett a vége, amit főleg a különös hangulatának köszönhet, bár ez bőven kevés ahhoz, hogy valaha is újra belökjem a lejátszóba.

1 komment

Címkék: horror filmkritika 3/10

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr172533054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

desmondwallace · http://desmondwallace.wordpress.com/ 2010.12.26. 16:51:15

Tényleg gyenge volt ez a film. Vagy két éve láttam, de nem sok maradt meg belőle.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása