Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Egy varázslatos karácsony / The Christmas Miracle of Jonathan Toomey (2007)

2010.12.25. 08:17 Dr.Jones

Miután Thomas apja életét veszti a háborúban, a kisfiú édesanyjával együtt elköltözik a városból. Egy kis faluban találnak otthont, ahol életük lassan összefonódik a magányos, mogorva ezermesterével, aki szintén hatalmas terhet cipel a szívében.

Jonathan Toomey magának való figura, aki igyekszik kerülni mindenféle emberi kapcsolatot. Különös viselkedésének köszönhetően a helyi gyerekek csipkelődéseinek céltáblájává válik. Úgy gondolják, hogy a remeteként élő „Szundi” sötét titkokat őriz, és azért készít ládákat, hogy azokba zárja a komisz kölyköket.

Mr. Toomey nagyon tehetséges faragó, és bár a munkái nagyon szépek, hiányzik belőlük valami, ami igazán mesterivé tehetné őket. Amikor elvállal egy munkát, miszerint a kis Thomas apjától örökölt, de sajnálatos módon elvesztett betlehemes készletét kéne újra kifaragnia, még nem is sejti, hogy rövidesen minden megváltozik majd. Míg ő faragni tanítja Thomast, addig a fiú lassacskán rávezeti arra, hogyan leheljen életet a műveibe.

Kedves történet, amit a kellemes színészi játék és a remek díszletek tesznek igazán hatásossá. A jelmezek is tetszetősek, de néhány szakáll esetében nagyon látszik, hogy csak „ragasztva” van. Ettől függetlenül nagyszerű hangulat járja át a filmet, a karácsonyi varázslat nem csak Toomey, de a néző szívét is melegséggel tölti meg.

A végét eléggé összecsapottnak éreztem. Túl gyorsan következik be a változás, így kevésbé átérezhető a jellemfejlődés, és ezzel együtt néhány karakter egymáshoz való viszonyának hirtelen módosulása is a hitelesség rovására megy. Egy kis hiányérzet maradt bennem ugyan, de ettől függetlenül nagyon szép film, amit biztosan nem utoljára láttam.

Jonathan Toomey históriája igazi gyöngyszem lehet azoknak, akik a sok eszement vígjáték között egy kedves, magával ragadó karácsonyi filmre vágynak. Szívmelengető történet elmúlásról, szeretetről és megbecsülésről. Ha kicsit komolyabb, mélyebb karácsonyi filmre vágysz, akkor az Egy varázslatos karácsony a tökéletes választás. Vannak ugyan hibái, de a 7/10 pontot tőlem maximálisan kiérdemelte.

Szólj hozzá!

Címkék: dráma családi filmkritika 7/10

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr652533087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása