Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Mennyből az ördög / Santa’s Slay (2005)

2010.12.24. 15:39 Dr.Jones

Azt hiszem, sikerült megtalálnom minden idők legelborultabb karácsonyi filmjét... A Santa’s Slay-ből ugyanis kiderül, hogy a Télapó valójában az ördög fia, aki csak azért volt kedves az elmúlt 1000 évben, mert elvesztett egy fogadást egy furfangos arkangyal ellen. A büntetés ideje azonban lejárt, így a Télapó újra visszatérhet kedvenc időtöltéséhez: a mészárláshoz.

Remélem, már ebből leesett mindenkinek, hogy eléggé elvetemült horror-vígjátékkal állunk szemben. A Mikulás itt nem a megszokott, kedves, pocakos öregember, hanem egy hatalmas, kigyúrt állat (Bill Goldberg ex-pankrátor alakítja), kinek szánját rénszarvasok helyett egy bölény húzza. A piros ruhás hegyomlás ráadásul nem hétköznapi ajándékokkal kedveskedik idén a gyerekeknek; robbanó dobozokat helyez el a fa alá, karácsonyfadísznek álcázott füstbombákat hajigál, máskor meg egyszerűen csak puszta kézzel öl meg mindenkit, aki az útjába kerül. 

Főhőseink a középiskolás Nicolas és Mary, valamint a fiú hóbortos öregapja, akit mindenki bolondnak tart, pedig ő ismeri egyedül a Télapó sötét titkát. Ők hárman veszik fel a harcot a gonosz ellen, de az esélyeik nem túl nagyok, mert a legnagyobb fegyverük egy elromlott diótörő…

Hatalmas állatság a Santa’s Slay, bár a színvonal sajnos elég ingadozó. A zseniális első öt perc után gyakran leül a film, és azt a szintet már jóformán egyszer sem éri el. Ettől függetlenül szórakoztató, de több kreativitást is elbírt volna, főleg úgy, hogy intróval és stáblistával együtt 75 perc a játékidő.

Bill Goldberg minden egyes képernyőn töltött perce aranyat ér, igazi vadállat az őrült Mikulás szerepében. A gyilkosságok látványosak és viccesek, és a szövegein is lehet mosolyogni, de a bölény is okoz néhány vigyorgós pillanatot.

Annak ellenére, hogy az értékelésem most csak egy erős 6/10, bátran ajánlom mindenkinek a Santa’s Slayt, aki egy nem mindennapi állatsággal szeretné feldobni az ünnepeket. Többet is ki lehetett volna hozni a témából, de így is nagyon vicces és szórakoztató.

3 komment

Címkék: horror vígjáték filmkritika 6/10

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr692533098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása