Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Winter's Bone (2010)

2010.12.20. 15:29 Gevin

Ez az az eset, amikor nem értem az éltetést, az imdb pontszám is jó magas, de kérdem én mire fel? Az odáig rendben, hogy rideg dráma gyönyörű fényképezéssel, de egyszerűen unalmas volt. Kezdjük az elején. Előzetesen csak annyit tudtam róla, hogy k*rvajó, érdemes beiktatni. Direkt nem olvastam utána meg semmi, meglestem a posztert, lekaptam aztán betoltam a lejátszóba.


Ree egy fagyos kisvárosban él két testvérével és beteg édesanyjukkal, aki nem igazán tud gondoskodni a gyermekeiről. Egyedül viszi a háztartást, neveli a két kölyköt, elintézi a fizikai munkákat a ház körül, mindezt 17 évesen. Egyik nap beállít hozzá a seriff, hogy az apja, drogügyletei miatt, ha nem jelenik meg a tárgyaláson, akkor elveszik tőlük a házat és az egész telket. Ezért Ree elindul megkeresni az apját, hogy ebből a szorult helyzetből valahogy kimászhasson és menthesse a menthetőt. Akárhova megy információért csak elutasítást kap, abból is a durvább fajtát. Az apa, nikotinfüggő testvére Teardrop segít a lánynak egy nem épp szép végkimenetelű vita után. És persze akadnak még segítők akik szintén azt szeretnék, hogy megmaradjon a ház és a lány fel tudja nevelni a gyerekeket. Erről a keresésről és annak körülményeiről szól nagyrészt a történet.

Az a helyzet, hogy még kiemelkedő színészi alakítást sem tudnék mondani, mert szép csendben mindenki odarakja a karakterét, megállják a helyüket és semmi több. Egyedül amit dicsérni lehet a kietlen, a hideget magából árasztó fényképezés, amit otthon a takaró mögé bújva jó nézni. Gyönyörű tájképek az erdőről, állatokról, tényleg hangulatos formában szemléltetve mindezt. És akkor itt ki is fújt?

Az első 20 perc érdekes, kíváncsivá tettek, hova tart a cselekmény, de aztán szépen lassan kezdett átfolyni az egész az unalom bugyraiba. Komótosan adagolták az információkat, közben néha mutatták a gyerekeket, akiknek nehéz a sorsuk. Mégsem látni semmi megindító dolgot, vagy mélyebb emberi drámát. Mondhatnám, hogy aki néz évente néhány jobb fajtából való lehúzós filmet, annak semmi döbbenetet vagy különösebb lelki örlődést nem okoz a film. Persze ez szigorúan szubjektív vélemény. Talán tévedek, mert mint mondtam sokan bírták a Winter's Bonet.

A befejezésnél sem nőtt az érzelmi hatás, a dramaturgia, úgyhogy nálam ez most mellé ment. Össz-vissz egy gyenge 6/10-et adnék a filmre. Tisztán látszik, hogy nem a nagyközönség volt a cél. Ez rétegfilm, komolyabb témával foglalkozó. Pár év múlva nem hiszem, hogy sokra fogok emlékezni belőle.

komment

Címkék: dráma filmkritika 6/10

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr702527081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Swarm · http://filmfreakblog.blogspot.com 2010.12.21. 08:00:44

Hallottam róla, de nem igazán terveztem megnézni. Szerintem ki is hagyom inkább.

desmondwallace · http://desmondwallace.wordpress.com/ 2010.12.21. 17:03:35

Tényleg más a véleményünk a filmről.:) Nem egy korszakalkotó darab, de mindenképpen érdemes megnézni. A főszereplő lányra meg érdemes lesz odafigyelni.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása