Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Blogger-faggatás: Donnie nyilatkozott a Breaking Bad-ről

2010.12.16. 14:37 Gevin

A soron következő bloggerünk Donnie, akinek a blogját errefelé olvashatjátok. A BB-ről kérdeztük, ami az egyik személyes kedvencem. Írtam róla egy ajánlót, akik még BB szüzek, azoknak ott érdemesebb olvasgatni. Nézzük Donnie, hogy látja a sorozatot:

-          Minek vagy kinek a hatására kezdted el nézni a sorozatot? Mi volt ami legelőször megfogott benne?

Igazándiból nem az alapsztori  nyomott sokat a latban, általánosságban kijelenthető, hogy a három-négy mondatos plotok alapján dőreség lenne ítélni. Az AMC viszont már önmagában jó ajánlólevélnek bizonyult, hiszen a Breaking Bad-et megelőző sorozatuk, a Mad Men is kiválóan sikerült.

Először a lassú, de jól felépített történetvezetése és kiváló karakterrajza fogott meg, és az is érződött, hogy minden téren (rendezés, fényképezés, forgatókönyv, színészi munka) igényes alkotásról van szó. Külön ki kell emelnem az elsőrangú operatőri munkát, mely ráadásul Michael Slovis második évados érkezésével még tovább javult.

-          A készítők a cold openeket egy teljesen új dimenzióba helyezték, hihetetlen profin megadják velük a kezdő alaphangulatot. Te, hogy vélekedsz erről?

Mára a Breaking Bad egyik védjegyévé vált a nézőket berántó cold open, melyben a változatosságra is figyeltek, például a harmadik évad során a kezdő képsorokat több esetben is flashback formájában tárták elénk. Jellemző rájuk, hogy igazodnak a sorozat tempójához, lassú, okosan felépített jeleneteket kapunk, melynek kapcsán elsősorban az írók kreativitását kell dicsérnünk.

-          Az évadok önmagukban mind-mind zseniálisak, de ha mégis ki kellene emelned egyet kedvencként, melyiket mondanád és miért?

Úgy érzem, évadról évadra javult a sorozat.  Az első évad a forgatókönyvírók sztrájkja miatt csonkára sikerült, érződött is rajta, hogy Vince Gilligan és csapata nem tudta belőle kihozni a maximumot. A második etap esetében már nem volt ilyen probléma, fantasztikus 13 részt láthattunk és személy szerint a sokat vitatott befejezéssel is elégedett voltam. A harmadik évadban szinte minden szereplő új helyzetbe került, az írók pedig maximálisan kiaknázták ezeket a lehetőségeket.

-          Bryan Cranston és Aaron Paul között oda vissza megy az asszisztálás, kiegészítik egymást. Te hogy látod a két főszereplő teljesítményét?

Cranston kiválasztása komoly meglepetés volt, hiszen ezt megelőzően főként sitcomokban láthattuk szerepelni. Ennek ellenére bravúros teljesítménnyel rukkolt elő. Paul-t is csak dicsérni lehet, sőt a harmadik évad során, amikor még nagyobb teret kapott a karaktere, olykor még Cranston-t is képes volt felülmúlni. Nagyon jó a kettejük közötti chemistry, ennél fogva a közös jeleneteik élményszámba mennek.

 -          Ki a legjobban felépített karakter, és neked ki a kedvenced?

Nem tudok egy valakit kiemelni. Walt-ot és Jesse-et  egyaránt jól ábrázolják, összetett, számos negatív vonással felruházott, de a néző szimpátiáját mégis kivivó (bár ez Walt esetében egyre nehezebb) karakterekkel van dolgunk. A mellékszereplők közül Hank-et és Skylar-t emelném ki, előbbinél főként a Mexikóban történt incidens, illetve az ikrek támadásának következményeit mutatták be kiválóan, utóbbinál a férjével való kapcsolatát emelném ki.

- Ki a legidegesítőbb karakter a sorozatban?

Walt fiával, JR.-al nem igazán tudnak mit kezdeni, ugyan nem irritál, de talán ő az egyetlen olyan karakter, aki nem hiányozna, ha kiírnák.

- Melyik vendégszereplő feltűnése tetszett a legjobban?

A kimért, szinte mindig higgadt Gus szerepében feltűnő Giancarlo Esposito a kedvencem, de a Bob Odenkirk által alakított, egyedi módszerekkel dolgozó ügyvédnek, valamint a Gus verőlegényét játszó Jonathan Banks-nek is számos emlékezetes jelenetet köszönhetünk.

- A harmadik évad hogy tetszett és melyik volt a favorit epizódod?

Vince Gilligan showrunner szerint a harmadik évad készítésekor csak a történet váza volt meg és kis túlzással részről-részre írták a sorozatot, nem dolgozták ki sem az évad fordulatait, sem a végpontját. Ezt azonban egy pillanatig sem lehetett érezni, egy koherens, a sztorit és a karakterizációt tekintve is egészen remek évadot tudott maga mögött a Breaking Bad. A legjobb epizódnak, a 3x07-es One Minute-et tartom.

- Előzetesen mit vársz 4. évadtól?

Sajnálom, hogy majd csak nyáron kerül sor a premierre… különösebb elvárásaim, az, hogy merre tartson a BB és az egyes karakterek nincsenek, a lényeg, hogy továbbra is egy ilyen elsőrangúan megvalósított sorozatot láthassunk majd.

Köszönjük Donnienak a válaszokat. Ha van még valami kérdésetek felé nyugodtan tegyétek fel kommentben.

komment

Címkék: blogger faggatás

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr92507125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása