Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Skyline (2010)

2010.12.08. 18:17 Gevin

Imdb 4.6 Hahahe. Azzal akartam kezdeni a posztot, hogy ez a tipikus példája, amikor az Imdb hazudik, de nem tehetem, mert azt hiszem értem miért áll ezen a pontszámon a Skyline. Egy egész izgalmas sci-finek indul, és a 10 millió, amit kaptak, azt mind belefektették az effektekbe. Mi a gáz? Hát a vége az nagyon, és hát a szereplők sem A listások, de mondjuk ez a fenét nem érdekelné, csak ne lenne ekkora botrány a befejezés.


A sztorira sem maradt pénz, eleinte nem is tűnt, úgy hogy ezt ne tudnák csak aztán túl komolyat akartak, ami nem fér bele. Jönnek az U-F-O-k, és kék fénnyel, beszippantják, elrabolják az embereket. Ezért vannak itt, semmi más szándékuk nincs, pusztítanak, mert kell és megszerzik, amit akarnak.

A pozitívumokkal kezdem: az egyik mégpedig az volna, hogy a látvány pöpec. De olyan szinten, hogy csak néha lógott ki egy-egy cgi, a többi teljesen élvezhető volt. A légi felvételek szépek voltak, a lények sem voltak Crocosaurus blődségek, szóval adta. Ahogy az "életért futás", amikor menekültek meg zúztak, azok marhára élvezhető részek voltak. Simán beleélős, amikor mutatják, hogy mit csinálnak, gondolkodnak, pánikolnak, de azért odacsapnak, ha kell és nem idióta tétovázás miatt esnek áldozatul.

Aztán itt vannak a szereplők. Eric Balfour. Igazából azon kívül, hogy elég idiótán ordít, nem zavart különösebben. A két csajról megmondom mi jutott eszembe: Olivia Wilde és Julie Benz (Dexter Ritája) ocskább hasonmásai. Végig ez volt, amikor feltűntek. Az más kérdés, hogy az idióta pánikon kívül más nem nagyon mutatkozott meg rajtuk. Aztán ugye Dexter-Batista a.k.a David Zayas keménykedett még, különösebb baj nem volt vele. Elég tipikusan behozott karakter. Az elején látjuk aztán a közepén berobban, mint megmentő. A többiek pedig a levesbe aprítható egyedek. Többek közt jó volt, hogy nem tököltek a halálokkal, jöttek szép sorban, időszerűen.

Mi van még? A zene teljesen sablonos, tipikus izgalomhoz berakott music. Jöjjön a vég. Nem elég, hogy Balfour átmegy Rockyba, és hősiesen védi a nőt, egy jó nagy legyintéssel, és teljesen kikapcsolt aggyal azt mondja az ember "levanszarva". Aztán jön az égbekiáltóan giccses csókjelenet, amit nem hittem el, gondoltam ezzel akkor így le is zárják a sztorit. Ugyan már, ne legyünk ily könnyelműek, innnen még van tovább. Csak most startol a teljesen idióta végkifejlet. Oké, annak esetleg lehet örülni, hogy megmagyarázzák miért jöttek, és pontosan mire kellettünk nekik, de ebbe több oldalról bele lehetne kötni. De amibe átmegy a legvégén, az esküszöm egy videójáték, amire még a 12 évesek lehet ráfüggnének, de ezt így filmbe abszolút lehetetlen elfogadni. És akkor ami még pofán csap, hogy ezzel ágyaztak meg a folytatásnak. WTF? Ezen mit akarnak folytatni? Most komolyan. Kíváncsi vagyok.

A felénél tök az volt bennem, hogy erre egy jobb pontszám fog röppenni, de a vége annyira lehúzta számomra, hogy végül 5/10 lett. Pedig a látvány és akció része üt, élvezhető, csak ez az idióta giccstenger, amibe átmegy, ezt rohadtul kukába kellett volna vágni. Ja, és lenne egy javaslatom, a Nincs kiút, mint magyar cím, szerintem megállná a helyét.

1 komment · 2 trackback

Címkék: thriller filmkritika sci fi 5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr762501098

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: rap beat 2018.10.10. 23:23:26

Koccanás a Kennedy Repülőtéren - Fékszárny

Trackback: Skyline 2011.01.16. 10:26:02

Alapsztori: Los Angelest megszállják a zidegenek és furcsa, kék fényekkel kezdik farmolni a lakosságot.Húzónév: -Műfaj: inváziós, sci-fiTrailer ittAmire számítottam: Úgy voltam vele a negatív kritikák miatt, mint ahogy a viszkető szúnyogcsípéssel szoko...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Swarm · http://filmfreakblog.blogspot.com 2010.12.08. 19:56:24

Sehol sem hallottam róla jót, de valamikor megnézem szerintem. Érdekel mit csesztek el ennyire benne.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása