Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

100 halálos lépés / 100 Feet (2008)

2010.10.31. 02:03 Dr.Jones

Eddig simán elkerülte a figyelmemet ez a film, de amikor megláttam, hogy a stáblistán hemzsegnek a magyar nevek, úgy döntöttem, hogy adok neki egy esélyt.

A sztori egész szimpatikus a maga egyszerűségével: Marnie, miután frissen szabadul a börtönből, még egy időre házi őrizetre kényszerül. Szépen fel is szerelik a bokájára a kütyüt, ami riasztja a rendőrséget, ha 3 percnél tovább tartózkodik 100 lábnál (nagyjából 30 méter) távolabb az érzékelőtől. A fogság már önmagában is elég nagy probléma, de Marnie rövidesen szembesül azzal a ténnyel, hogy nincs egyedül a lakásban. Egy dühöngő kísértetnek nem tetszik, hogy megzavarták nyugalmát, ezért mindent megtesz, hogy eltávolítsa a betolakodót. Csak egy a bökkenő: Marnie nem hagyhatja el a házat…

Néhány információt szándékosan elhallgattam, hogy azért maradjon némi meglepetés is. Egy ilyen filmnek a feszültség keltése, valamint annak fenntartása lenne a fő feladata, ez a 100 Feetnek inkább kevésbé, mint többé sikerül. Félreértés ne essék, egyáltalán nem unalmas, az érdeklődést végig képes egy bizonyos szinten tartani. Az összképet a gagyi effektek rontják leginkább, nagyon érződik rajta az alacsony költségvetés, ami leginkább a kísértet külsején mutatkozik meg. Szerencsétlen a maga elmosódott ember kinézetével nem éppen ijesztő, bár akad néhány egészen hatásos beállítás, ami azért jobb szájízt kölcsönöz a dolognak. A szellem egyébként nem szórakozik, gondolkodás nélkül széjjelcsap mindent és mindenkit, aki az útjába kerül. Van egy meglepően látványos gyilkosság is, és nálam alaposan megdobta a végeredményt, annak ellenére, hogy a vér leginkább málnaszörpre hasonlít.

Marnie szerepében Famke Janssent (X-Men) láthatjuk, aki többnyire egyedül viszi a műsort, és ki is hozza a maximumot karakteréből, nagyban hozzájárulva ezzel ahhoz, hogy a film nézhető lehessen. Kicsit talán furcsának tűnhet, hogy valaki a börtön helyett egy gyilkos hajlamokkal megáldott szellem társaságát válassza, de ha ezt el tudjuk nézni neki, akkor egész kellemes másfél órában lehet részünk.

Könnyen felejthető darab a 100 Feet, de így Halloween idején nem a legrosszabb választás. A szellemjárós horrorfilmek kedvelőinek ajánlom, a sokat látott horrorosok viszont lehetőleg kerüljék az olcsó trükkök és az apróbb hibák miatt. 4/10

komment

Címkék: horror filmkritika 4/10

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr222405874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása